NHL: Chára po Gretzkom predstihol už aj Housleyho

NETKY.SK • 29 Október 2019, 10:31 • 2 min
NHL: Chára po Gretzkom predstihol už aj Housleyho

BRATISLAVA - Po Waynovi Gretzkom (1487) predstihol slovenský hokejista Zdeno Chára v počte odohraných stretnutí v základnej časti NHL už aj amerického obrancu Phila Housleyho (1495).

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdvaročný Trenčan absolvoval v nedeľu už svoj 1496. duel v zámorskej profilige a na bostonskom víťazstve 7:4 na ľade newyorských Rangers sa podieľal gólom a asistenciou.

Skúsený obranca poskočil v historickom rebríčku na 22. miesto. Už len tri zápasy ho delia od legendárneho Američana Mika Modana, ktorý bol v máji tohto roka uvedený do Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Elitnú dvadsiatku uzatvára nemenej slávny Kanaďan Steve Yzerman s 1514 štartmi v NHL, neohrozeným lídrom tohto poradia je Gordie Howe (1767).

 

Zdeno Chára sa v spomenutom stretnutí v Madison Square Garden zaskvel nielen bilanciou 1+1, ale aj šiestimi plusovými bodmi. Stal sa vôbec prvým hráčom, ktorému sa to v tejto sezóne podarilo. Jeho doterajším maximom bolo päť plusových bodov, dosiahol ich dokonca trikrát. Rekordérom v tomto smere je obranca Tom Bladon, ktorý v decembri 1977 vo farbách Philadelphie Flyers nazbieral v jednom súboji desať "plusiek".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona