NHL: Chára patrí k najstarším hráčom v zámorí, po Hossovi sa uchádza o Trofej Billa Mastertona

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 09:18 • 2 min
NHL: Chára patrí k najstarším hráčom v zámorí, po Hossovi sa uchádza o Trofej Billa Mastertona

BOSTON - Po útočníkovi Mariánovi Hossovi je obranca Zdeno Chára ďalším kandidátom spomedzi slovenských hokejistov v NHL na zisk Trofeje Billa Mastertona 2017. Chára sa stal v poradí 317. hráčom v histórii NHL a jedenástym slovenským hokejistom so 600 kanadskými bodmi v najprestížnejšej severoamerickej súťaži.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný obranca Bostonu dosiahol jubileum v utorňajšom zápase proti Nashvillu, v ktorom sa asistenciou podieľal na víťazstve Bruins 4:1. Na šesťsto bodov potreboval trenčiansky rodák 1344 zápasov - strelil 186 gólov a pridal 414 asistencií.   

 

Cenu každoročne udelia hráčovi, ktorý spája svoje športové majstrovstvo s príkladnou oddanosťou a vernosťou hokeju. Každý z tridsiatich tímov ligy má v úvode celého procesu jedného adepta, z nich neskôr vzíde trio finalistov a v druhej polovici júna celkový víťaz.

 

Túto cenu môže hráč získať iba raz v kariére. Udeľuje sa od sezóny 1968/1969 na počesť bývalého hráča Billa Mastertona. Chára je nominantom Bostonu, Hossa zastupuje Chicago. Bill Masterton Memorial Trophy ešte nikdy nezískal Slovák, na konci minulej sezóny bol jej laureátom český hokejový kmeť Jaromír Jágr.

Štyridsaťročný kapitán Bruins Chára je štvrtým najstarším hráčom v súčasnej NHL po Jágrovi, Shanovi Doanovi a Mattovi Cullenovi, ale aj v tomto pokročilom veku zvláda na ľade pravidelne vyše dvadsaťminútové porcie. V utorok ako v poradí jedenásty Slovák dosiahol svoj šesťstý bod v súťaži, v ktorej odohral 1344 zápasov. Rodák z Trenčína nazbieral 29 bodov v drese New York Islanders, 146 ako hráč Ottawy Senators a zvyšných 425 vo farbách Bostonu, kde pôsobí od leta 2006. 
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies