NHL: Chára opäť ukázal pozíciu lídra Bostonu

NETKY.SK • 18 December 2013, 11:27 • 2 min
NHL: Chára opäť ukázal pozíciu lídra Bostonu

BOSTON - Obranca Zdeno Chára opäť potvrdil svoju dôležitosť pre hokejový Boston, dvoma gólmi rozhodol v stredu o víťazstve Bruins nad Calgary 2:0.

slovakia

left justify in out

V tejto sezóne sa kapitán "medveďov" radoval už deväťkrát a je spoločne s Patriceom Bergeronom a Reillym Smithom druhým najlepším strelcom tímu. Viac gólov - 11 - dosiahol iba Milan Lucic. Chára sa naposledy dvakrát tešil v jednom zápase NHL 4. mája 2011. V utorok proti Calgary dosiahol oba góly v presilovkách. Pritom v početnej výhode strávil na ľade len 1:56 min z celkového pobytu 22:44 min. "Snažím sa len tvrdo pracovať a byť tam, kde sa odrážajú puky. Vždy je potrebné vrátiť sa k základom. Treba vytvárať závar pred bránkou a hľadať priestor pre puk. Je to však záležitosť tvrdej práce," povedal Chára.

Po súboji s Calgary vyhlásili 36-ročného Cháru za jeho prvú hviezdu. V zápase urobil aj veľa tvrdej defenzívnej práce. V kabíne Bruins je veľmi rešpektovaný. V prípade potreby vie spoluhráčom prehovoriť aj do duše. Káder Bostonu narušili v ostatnom čase zranenia a tresty. Chára musel zasiahnuť a mal v šatni príhovor. "Bola to jedna z tých vecí, keď som musel hovoriť a na druhej strane som nemohol utvoriť veľký tlak na tím. Čelili sme množstvu nepriazne. Musíme však hrať na plný plyn. Každý musí robiť veci na sto percent, aby si zaslúžil miesto v tíme. Určite však nebudem rozprávať na verejnosti, čo som povedal v šatni," dodal Zdeno Chára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies