NHL: Chára je podľa fanúšikov piatym najlepším hráčom Bruins v histórii

NETKY.SK • 30 August 2014, 13:00 • 2 min
NHL: Chára je podľa fanúšikov piatym najlepším hráčom Bruins v histórii

BOSTON - Slovenského hokejového obrancu Zdena Cháru určili fanúšikovia za piateho najlepšieho hráča v histórii klubu NHL Boston Bruins. Súčasný kapitán "medveďov" získal v ankete, ktorú zorganizovala americká televízna stanica NBC Sports, dokopy 141 hlasov.

slovakia

left justify in out

Podľa očakávania sa najlepším hráčom Bruins stal legendárny Bobby Orr, mnohými považovaný za najlepšieho obrancu všetkých čias. Triumfoval s obrovským náskokom, keď dostal 2598 hlasov. Aj ďalšie priečky obsadili hokejoví velikáni, druhý za Orrom skončil v ankete Ray Bourque (529 hlasov), tretí bol Phil Esposito (172). Hlasovanie fanúšikov prebehlo na sociálnych sieťach Facebook, Twitter a Instagram a jeho výsledky zverejnila stanica NBC Sports na svojom webe.
    

Tridsaťsedemročný Chára je hráčom Bostonu od roku 2006, keď krátko po príchode z Ottawy dostal v mužstve Bruins dres s kapitánskym "céčkom". Práve jeho angažovanie odštartovalo premenu klubu, keď sa priemerný tím postupne vypracoval na každoročného kandidáta na celkový triumf. V roku 2009 získal trenčiansky odchovanec prestížnu Norrisovu trofej pre najlepšieho zadáka sezóny a o dva roky neskôr priviedol svoj tím k vytúženému Stanleyho poháru.
      

Chára odohral za Bruins celkovo 602 zápasov, v ktorých si pripísal 104 gólov a 239 asistencií.
     

Hlasovanie o historicky najlepšieho hráča Bostonu Bruins:
1. Bobby Orr 2598 hlasov, 2. Ray Bourque 529, 3. 3. Phil Esposito 172, 4. Patrice Bergeron 155, 5. Zdeno CHÁRA 141



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies