NHL: Chára asistoval, no Boston prehral v Ottawe

NETKY.SK • 16 Apríl 2017, 09:16 • 2 min
NHL: Chára asistoval, no Boston prehral v Ottawe

NEW YORK - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára zaznamenal jednu asistenciu v nočnom zápase zámorskej NHL, no jeho Boston Bruins prehral na ľade Ottway Senators 3:4 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Stav štvrťfinálovej série Východnej konferencie je vyrovnaný 1:1.

 

Boston viedol po dvoch tretinách 3:1, ale Senators v záverečnej časti vyrovnali a poslali duel do predĺženia. V ňom rozhodol v 62. minúte skúsený obranca Dion Phaneuf, ktorý skóroval krátko po tom, ako sa na ľad po vylúčení vrátil Chára. Slovenský kapitán Bruins dostal dvojminútový trest 13 sekúnd pred koncom riadneho času za zdržovanie hry, keď nešťastne vyhodil puk cez plexisklo. "Chcel som vyhodiť puk tak, aby ostal v hre, ale asi mi mierne nadskočil, alebo som dal viac sily. Také veci sa stávajú, je to smola. Musím si dať na to pozor," povedal pre nhl.com o nešťastnom vylúčení. Chára si odpykal trest a naskočil na ľad, ale "senátori" z tlaku napokon skórovali, keď sa strelou od modrej čiary presadil Phaneuf. "Bol to môj najdôležitejší gól v kariére. Rozhodnúť pred vlastnými fanúšikmi je úžasné. V NHL hrám už dlho, som tu 12 sezón, ale v play off som v predĺžení rozhodol prvýkrát. Je to skvelé," povedal pre nhl.com 32-ročný Phaneuf, ktorý si pripísal aj dve asistencie. Chára bol na ľade viac ako 30 minút a raz vystrelil na bránku. V polovici zápasu po ofenzívnom výpade naštartoval akciu Bruins, po ktorej Drew Stafford otvoril skóre. Chára zaznamenal prvý bod v tohtoročnom play off, celkovo 59. v kariére. Krátko po Straffordovom zásahu vyrovnal po krásnej akcii Clarke MacArthur, ktorý sa v NHL presadil po takmer dvoch rokoch. Hokejista, ktorý pre otrasy mozgu vynechal skoro dve sezóny a vrátil sa na ľad až v závere základnej časti, dal v profilige svoj prvý gól od 19. apríla 2015. Do zostavy Bostonu sa vrátil po takmer trojmesačnej pauze Joe Morrow, ale pre zranenie hornej časti tela nedohral duel Adam McQuaid. Séria sa sťahuje do Bostonu.

 

Chicago prehráva vo štvrťfinále Západnej konferencie s Nashvillom už 0:2 na zápasy. Blackhawks opäť nestrelili ani jeden gól a prehrali na domácom ľade vysoko 0:5. Hrdinom Predators bol znovu fínsky brankár Pekka Rinne, ktorý zlikvidoval 30 striel, pripísal si druhý shutout za sebou a pridal dve asistencie. Celkovo v sérii chytil 59 striel Chicaga. O góly Predators sa postarali netradiční strelci, svoje prvé zásahy v play off v kariére zaznamenali Ryan Ellis, Harry Zolnierczyk, Colton Sissons a Kevin Fiala, ďalší pridal Ryan Johansen. "Je jasné, že teraz to bude veľmi ťažké. Každý sa snaží podať maximálny výkon, aby sme dosiahli cieľ. Musíme hrať svoju hru, ktorou sme sa prezentovali v celej sezóne. Musíme sa zhlboka nadýchnuť, zabudnúť na tieto dva zápasy a sústrediť sa na tretí," povedal zámorským médiám slovenský útočník Chicaga Marián Hossa, ktorý zaznamenal štyri strelecké pokusy a mínusový bod. Jeho krajan Richard Pánik mal tiež "mínusku" a päť bodyčekov. Hneď v prvej minúte mohol otvoriť skóre, ale jeho strelu zastavila žrď. Tretí Slovák Tomáš Jurčo nehral. Tréner Chicaga Joel Quenneville po prvom zápase poslal na tribúnu dvojicu Jordin Tootoo a John Hayden a šancu dostali Vinnie Hinostroza s Dennisom Rasmussenom, ale ani to mu nevyšlo. "Je to frustrujúce, nebolo veľmi zábavné sledovať našu hru. Myslím, že sme vykopali obrovskú dieru popri mantineloch. Nebolo tam veľa pozitív," citovala Quennevilla stránke espn.com. Predators sa stali piatym tímom v NHL, ktorý začal sériu play off dvomi shutoutami na ľade súpera. Predtým sa to podarilo Detroitu (1936), Buffalu (1983), New Jersey (1995) a Torontu (2001). Blackhwaks naposledy prehrali prvé dva zápasy v sérii play off na domácom ľade v roku 1995 proti Torontu a napokon vyhrali v siedmich zápasoch. Séria sa sťahuje do Nashvillu, tretí duel je na programe v noci na utorok.

 

Toronto so slovenským obrancom Martinom Marinčinom v zostave vyhralo na ľade Washingtonu 4:3 po dvojnásobnom predĺžení a vyrovnalo sériu na 1:1. Hrdinom duelu bol mladý fínsky útočník Kasperi Kapanen, ktorý rozhodol o víťazstve Maple Leafs v 92. minúte svojím druhým gólom v zápase. Ten mu ako na podnose pripravil Brian Boyle. "Jeden z ich obrancov stratil hokejku, kričal som si o puk a Brian mi poslal úžasnú prihrávku. Mal som pred sebou už len prázdnu bránku," povedal zámorským médiám 20-ročný Kapanen. Syn bývalého slávneho útočníka NHL Samiho Kapanena strávil väčšiu časť sezóny na farme, Maple Leafs ho povolali až v marci. V závere základnej časti dal svoj prvý gól v kariére a teraz pridal dva v bojoch o Stanleyho pohár. "Mám veľa energie. Dva góly ma ešte viac nakopli a teším sa na pokračovanie série. Hrali sme veľmi dobre a zaslúžili sme si vyhrať," dodal fínsky mladík. Kapitán Caps Alexander Ovečkin strelil svoj 42. gól v play off a v predĺžení mohol pridať ďalší, ale nevyšiel mu samostatný únik. "Je to ok, nikto nečakal, že to bude jednoduchá séria a že vyhráme 4:0. Majú dobrý tím," povedal Ovečkin. Zápas pre zranenie nohy nedohral obranca Toronta Roman Polák a podľa trénera Mikea Babcocka sa sezóna pre neho skončila. Pre "javorové listy" to je ďalšia zlá správa, pretože pre zranenie už chýba aj Nikita Zajcev. Toronto dohrávalo duel s piatimi obrancami a poriadne vyťažený bol aj Marinčin. Ten strávil na ľade 30 minút a 38 sekúnd, pripísal si dva plusové body, dve strely a dve trestné minúty.

 

Anaheim zdolal Calgary 3:2 a v sérii vedie 2:0. O druhom víťazstve Ducks rozhodol v 56. minúte v presilovke kurióznym gólom kapitán Ryan Getzlaf. Ten krížnym pasom hľadal na druhej strane svojho spoluhráča, ale puk sa odrazil od korčule útočníka Flames Lanca Boumu a z veľkej diaľky zapadol do bránky presúvajúceho sa Briana Elliotta. "Bolo to šťastie, ale pracovali sme tvrdo a víťazstvo sme si zaslúžili," povedal zámorským médiám Getzlaf. Anaheim zdolal Calgary na domácom ľade v 29. zápase za sebou. Séria trvá od 25. apríla 2006 a je rekordnou v histórii NHL.

 

play off NHL /na štyri víťazstvá/

2. zápasy štvrťfinále Východnej konferencie

OTTAWA SENATORS - BOSTON BRUINS 4:3 pp (0:0, 1:3, 2:0 - 1:0)

Góly: 31. MacArthur (Ryan, Brassard), 46. Wideman (Phaneuf), 48. Brassard (Karlsson, Phaneuf), 62. Phaneuf (Stone) - 30. Stafford (Backes, CHÁRA), 33. Schaller (Moore), 37. Bergeron (Pastrňák, Spooner). Brankári: Anderson - Rask, strely na bránku: 29:29, 18.629 divákov.

 

/stav série: 1:1/

WASHINGTON CAPITALS - TORONTO MAPLE LEAFS 3:4 pp (0:1, 2:2, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 24. Ovečkin (Oshie, Johansson), 32. Carlson (Williams, Burakovsky), 53. Bäckström (Orlov) - 18. van Riemsdyk (Gardiner, Bozak), 35. Kapanen (Martin, Boyle), 40. Rielly (Marner), 92. Kapanen (Boyle, Martin). Brankári: Holtby - Andersen, strely na bránku: 50:51, 18.506 divákov.

/stav série: 1:1/

 

2. zápasy štvrťfinále Západnej konferencie

CHICAGO BLACKHAWKS - NASHVILLE PREDATORS 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

Góly: 4. Ellis (Johansen, Josi), 23. Zolnierczyk (Ekholm, Rinne), 33. Sissons (Aberg, Smith), 54. Johansen (Forsberg, Rinne), 59. Fiala (Johansen, Subban). Brankári: Crawford - Rinne, strely na bránku: 30:29, 22.175 divákov.

 

/stav série: 0:2/

ANAHEIM DUCKS - CALGARY FLAMES 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Góly: 4. Silfverberg (Montour, Theodore), 7. Rakell (Bieksa, Getzlaf), 56. Getzlaf (Kesler, Eaves) - 19. Backlund (Frolík), 28. Monahan (Brodie, Gaudreau). Brankári: Gibson - Elliott, strely na bránku: 29:37, 17.271 divákov.

/stav série: 2:0/

 

Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 30:09 0 1 1 0 1 2

Marián Hossa (Chicago) 17:19 0 0 0 -1 4 0

Richard Pánik (Chicago) 15:06 0 0 0 -1 0 0

Martin Marinčin (Toronto) 30:38 0 0 0 2 2 2

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies