NHL: Chára a jeho Islanders zdolali Boston, Tatar s gólom a asistenciou

NETKY.SK • 17 December 2021, 10:12 • 2 min
NHL: Chára a jeho Islanders zdolali Boston, Tatar s gólom a asistenciou

NEW YORK – Islanders uspeli na domácom ľade proti medveďom z Bostonu, Tatar s bilanciou 1+1.

slovakia

left justify in out

Tatar je v dobrej forme, no jeho diabli sa trápia

 

Prvý bod v stretnutí si pripísal už v 2. minúte, keď potiahol puk do útočného pásma, následne ho posunul "do druhej vlny" obrancovi Hamiltonovi, ktorého strelu dorazil Jack Hughes. Slovenský útočník v 51. minúte znížil na 2:4 po tom, čo v presilovke prudkou strelou do ľavého horného rohu prekonal Robina Lehnera. Ten napokon nedochytal zápas, keďže 15 sekúnd pred koncom tretej tretiny dostal osobný trest a nahradil ho Laurent Brossoit. Okrem Tatara, ktorý na ľade strávil 13:41 min, sa v stretnutí predstavil aj jeho krajan Marián Studenič. Vo svojom 7. zápase v sezóne odohral 12:48 min.

 

Do štatistík si pripísal dve zblokované strely. „Dnes sme do toho dali všetko. Spravili sme však niekoľko chýb, ktoré nás položili. Bojovali sme, aby sme sa vrátili do zápasu a aj sme ho zdramatizovali. Presvedčili sme sa, že hranica medzi víťazstvom a prehrou je veľmi tenká. Je to ešte náročnejšie, keď z našej súpisky vypadne 5-6 hráčov," povedal tréner Devils Lindy Ruff. Jeho tímu pre zdravotné problémy chýbalo šesť hráčov vrátane kapitána Nica Hischiera či slovenského obrancu Christiána Jaroša.

 

 

Chára zdolal svoj bývalý tím Boston

 

Proti svojmu bývalému tímu si zahral aj obranca Zdeno Chára. Na rozdiel od Tatara nebodoval, no tešil sa z výhry New Yorku Islanders 3:1 nad Bostonom. "Ostrovania" zvíťazili aj vďaka výkonu brankára Semjona Varlamova, ktorý inkasoval iba jeden gól zo 41 striel "medveďov."

 

O čisté konto prišiel až v 60. minúte, keď ho prekonal obranca Mike Reilly. Chára strávil na ľade 19:23 min a do štatistík si pripísal 1 plusový bod, 1 strelu a 2 trestné minúty. Bostonu chýbalo šesť hráčov, ktorí boli zapísaní na covidovú listinu. Medzi nimi aj kapitán Patrice Bergeron a najproduktívnejší hráč tímu Brad Marchand.

 

 

Carolina si poradila s červnými krídlami z Detriotu

 

Americký brankár Alex Nedeljkovic nastúpil prvýkrát od letného príchodu do Detroitu proti svojmu bývalému tímu Carolina Hurricanes. Duel mu však príliš nevyšiel, keď od tretieho najlepšieho tímu Východnej konferencie inkasoval štyri góly a pripísal si 87,5-percentnú úspešnosť zásahov. "Hurikánov" nasmeroval k víťazstvu dvojgólový švajčiarsky útočník Nino Niederreiter a do listiny strelcov sa vo svojom debutovom zápase v NHL zapísal americký útočník Jack Drury. Hurricanes dosiahli ako druhý tím v sezóne métu 20 víťazstiev, pričom na to potrebovali iba 28 stretnutí – o jeden menej než Toronto.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona