NHL: Český obranca Nakládal mieri do profiligy, podpísal zmluvu s Calgary

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 07:55 • 2 min
NHL: Český obranca Nakládal mieri do profiligy, podpísal zmluvu s Calgary

CALGARY - Jakub Nakládal si dobrými výkonmi na hokejových majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave vyslúžil kontrakt s tímom NHL. Dvadsaťsedemročný český obranca podpísal ako neobmedzený voľný hráč ročnú zmluvu s Calgary Flames.

slovakia

left justify in out

Dôrazný bek s tvrdou strelou pôsobil v uplynulej sezóne vo fínskom TPS Turku, kde odohral 50 zápasov s bilanciou 3+12. Na svetovom šampionáte nastupoval pravidelne na presilové hry, zaznamenal 5 asistencií a štyri trestné minúty. Českí hokejisti obsadili na šampionáte štvrté miesto.

 

Nakládal začal seniorskú kariéru v sezóne 2006/2007 v drese HC Pardubice, kde hral do roku 2012. Potom pôsobil v nadnárodnej KHL v dresoch Ufy, Spartaka Moskva a Leva Praha, uplynulá sezóna v Turku bola jeho prvou v "krajine tisícich jazier". Štartoval na troch majstrovstvách sveta, v roku 2012 získal bronz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies