NHL: Česká hokejová legenda Jágr zrejme opäť zaháji sezónu v zámorí

NETKY.SK • 29 September 2017, 09:31 • 2 min
NHL: Česká hokejová legenda Jágr zrejme opäť zaháji sezónu v zámorí

ST. LOUIS - Český hokejista Jaromír Jágr možno predsa len odštartuje sezónu v NHL. O 45-ročného útočníka sa začal zaujímať klub St. Louis Blues, čo na štvrtkovej tlačovej konferencii priznal generálny manažér "bluesmanov" Doug Armstrong.

slovakia

left justify in out

Jágr by mal v sobotu nastúpiť za prvoligové Kladno, ktorého je majiteľom. Druhý najproduktívnejší hráč v histórii zámorskej profiligy už pomaly ustrácal nádej, že si ešte nájde v NHL zamestnávateľa.

 

Lenže St. Louis sa zranil útočník Robby Fabbri, ktorý pre problémy s kolenom bude musieť vynechať zrejme celú sezónu. Okrem toho majú Blues na maródke aj ďalších troch útočníkov, pol roka vynechá Zach Sanford, Patrik Berglund sa bude liečiť minimálne do decembra a mimo hry je aj Alexander Steen.

 

St. Louis potrebuje diery v ofenzíve nutne zaplátať. "S týmito stratami sa budeme musieť vyrovnať," povedal Armstrong, ktorý potvrdil záujem o Jágra. "Je to skvelý hráč. Patrí do skupiny hokejistov, o ktorých sme sa v klube interne rozprávali." 

 

Blues majú pod platovým stropom pomerne málo priestoru, momentálne na Jágra zostáva voľných iba 2,2 milióna dolárov. Pri štarte sezóny však budú môcť absentujúcich hráčov zaradiť na listinu dlhodobo zranených, čím sa im uvoľní priestor.

 

Zatiaľ žiaden klub neponúkol Jágrovi také finančné ohodnotenie, s ktorým by bol český hokejový velikán spokojný. Na stole mal mať dve až tri ponuky z NHL, hovorilo sa najmä o záujme Calgary. V minulom ročníku NHL nazbieral Jágr v drese Floridy 46 bodov v 82 zápasoch základnej časti.

 

"V minulom ročníku hral proti nám skutočne dobre. Je to skvelý hokejista, ak bude treba, poviem svoj názor Dougovi, teraz sa však koncentrujem na naše mužstvo," poznamenal tréner "bluesmanov" Mike Yeo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies