NHL: Černáková Tampa vyhrala, Halák neprelomil smolu proti Islanders

NETKY.SK • 27 Október 2022, 13:08 • 2 min
NHL: Černáková Tampa vyhrala, Halák neprelomil smolu proti Islanders

NEW YORK - Hokejisti Tampy Bay si napravili chuť po prehre 2:4 na ľade Los Angeles Kings a v noci na štvrtok vyhrali v rovnakom pomere v Anaheime. Slovák Erik Černák odohral v prvej obrane hostí takmer 22 minút. Jeho krajan Jaroslav Halák sa netešil z výhry ani v treťom stretnutí v drese New Yorku Rangers (0:3). Proti bývalému klubu nevychytal výhru ani na piaty pokus.

slovakia

left justify in out

Černák absolvoval druhý najvyšší ice time 

 

Zmeny v zostave Anaheimu sa dotkli aj Pavla Regendu, ktorý sa nezmestil na súpisku "káčerov". Tí prehrali už šiesty zápas po sebe, no ich negatívna séria nebola poľahčujúca okolnosť pre trénera hostí. "V tejto súťaži sa vyhráva ťažko a nezáleží na to, proti komu a v akej forme hráte. Sme na tripe, musíme sa vyrovnávať s časovými posunmi a body treba vydrieť," uviedol Jon Cooper pre oficiálnu webstránku NHL. Černák absolvoval druhý najvyšší ice time v prebiehajúcej sezóne, dlhšie hral len pri výhre na ľade Floridy Panthers (3:2 pp).

 

 

Halák znova neuspel

 

Halák dosiahol v stretnutí s mestským rivalom, v ktorého drese odohral 177 zápasov, úspešnosť 89,7% a pripísal si 26 zákrokov. V newyorskom derby drží rekord za najvyšší celkový počet zákrokov, keď v drese "ostrovanov" vykryl 50 striel vo februári 2018. Islanders vtedy vyhrali taktiež 3:0.

Na svoj bývalý tím nestačil ani v treťom pôsobisku od svojho odchodu z Long Islandu. Prehral proti nemu trikrát ako brankár Bostonu a aj v jedinom vzájomnom stretnutí v drese Vancouveru (1:5), keď striedal už v 17. minúte. Napriek tomu, že Halák ešte nevychytal Rangers triumf, hodnotil tréner Gerard Gallant jeho výkon pozitívne. "Som spokojný s tým, čo predviedol. Chytal dobre," uviedol kormidelník hostí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies