NHL: Černák s Tomekom zarezávajú medzi najväčšími talentmi

NETKY.SK • 2 Jún 2015, 11:01 • 2 min
NHL: Černák s Tomekom zarezávajú medzi najväčšími talentmi

BUFFALO - Obranca Erik Černák je jediným Slovákom pôsobiacim v Európe v kempe hokejových talentov z celého sveta, ktoré si kluby zámorskej NHL môžu vybrať koncom júna v drafte nováčikov.

slovakia

left justify in out

Druhým je brankár Matej Tomek, ktorý uplynulú sezónu strávil v Severnej Amerike v súťaži NAHL v mužstve Topeka RoadRunners a v nasledujúcej bude chytať v univerzitnej NCAA na Univerzite Severnej Dakoty. "Je to pre mňa česť a výzva, aby som na sebe zapracoval a dokázal svoju pozíciu pred draftom ešte aj vylepšiť. Combine sa totiž neskladá len z fyzických testov, ale aj z pohovorov s klubmi," povedal Tomek podľa portálu slovakprospects.com.


V americkom Buffale absolvuje rôzne testy a pohovory s klubmi kanadsko-americkej profiligy spolu až 120 hráčov. Česko zastupuje poltucet hokejistov a nechýbajú ani najväčšie zámorské hviezdy Connor McDavid, Jack Eichel, Dylan Strome či Noah Hanifin. Akcia potrvá do konca tohto týždňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies