NHL: Cenu Teda Lindsaya získa jeden z trojice Benn, Ovečkin alebo Price

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 09:30 • 2 min
NHL: Cenu Teda Lindsaya získa jeden z trojice Benn, Ovečkin alebo Price

NEW YORK - Hráčska asociácia zámorskej hokejovej NHL (NHLPA) nominovala útočníka Dallasu Stars Jamieho Benna, útočníka Washingtonu Capitals Alexandra Ovečkina a brankára Montrealu Canadiens Careyho Pricea na zisk trofeje Ted Lindsay Award. Ocenenie je obdobou Hartovej trofeje, ktorú dostáva najužitočnejší hráč sezóny, ale v tomto prípade si víťaza volia samotní zástupcovia NHLPA.

slovakia

left justify in out

Cena je pomenovaná po slávnom hráčovi NHL štyridsiatych a päťdesiatych rokov dvadsiateho storočia Tedovi Lindsayovi. Do sezóny 2009/2010 sa táto trofej volala Lester B. Pearson Award po kanadskom ministerskom predsedovi Lesterovi B. Pearsonovi. Benn a Price túto trofej ešte nezískali, Ovečkin ju vyhral už trikrát. Víťaza oznámia 24. júna na tradičnom galavečere v Las Vegas. Minulý rok získal trofej kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby.

 

Benn sa stal najproduktívnejším hráčom základnej časti, keď v 82 dueloch nazbieral 87 bodov a získal tak Art Ross Trophy. Kapitán Dallasu síce nedoviedol svoj tím do play off, ale v celej sezóne podával stabilné výkony a v bodoch, v góloch aj v asistenciách si vytvoril kariérne maximá. O tom, že sa stal najproduktívnejším hráčom základnej časti rozhodol štyrmi bodmi v poslednom zápase, v ktorom zaznamenal aj svoj druhý hetrik v sezóne. Benn sa môže stať prvým hráčom v histórii Dallasu, ktorý získa toto prestížne ocenenie.

 

Ovečkin bol najlepším strelcom základnej časti, keď v 81 dueloch dal 53 gólov a piatykrát získal cenu Mauricea Richarda. Ruský kanonier sa stal šiestym hráčom v histórii NHL, ktorý zaznamenal aspoň šesť 50-gólových sezón. Cenu pre najlepšieho hráča podľa NHLPA získal v rokoch 2008, 2009 a 2010. Ovečkin je aj finalistom na zisk Hart Memorial Trophy pre najužitočnejšieho hráča sezóny.

 

Price mal vynikajúcu základnú časť, v ktorej odchytal 66 zápasov a zaznamenal 44 víťazstiev, čo je nový klubový rekord Canadiens. Kanadský brankár mal vynikajúci priemer 1,96 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 93,3 percenta. Price je takisto kandidátom aj na zisk Hartovej trofeje, ako aj Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára. Spoločne s brankárom Chicaga Blackhawks Coreym Crawfordom už získal William M. Jennings Trophy pre brankára tímu s najnižším počtom inkasovaných gólov v základnej časti. Cenu Teda Lindsaya zatiaľ získal len jeden hráč Montrealu, trikrát ju vyhral legendárny útočník Guy Lafleur. Price sa môže stať tretím brankárskym víťazom tejto trofeje, pred ním ju získali Mike Liut (1981) a Dominik Hašek (1997, 1998). Naposledy bol medzi finalistami spomedzi brankárov Henrik Lundqvist v roku 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies