NHL: Cenu Marka Messiera môže získať aj Ovečkin

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 08:31 • 2 min
NHL: Cenu Marka Messiera môže získať aj Ovečkin

NEW YORK - Cenu Marka Messiera za príkladné líderské schopnosti na ľade aj mimo neho získa jeden z trojice hokejistov Alexander Ovečkin, John Tavares, Shea Weber.

slovakia

left justify in out

O finalistoch aj laureátovi trofeje rozhoduje práve muž, po ktorom je pomenovaná; návrhy dostáva od klubov aj fanúšikov. Cenu si víťaz preberie 22. júna počas slávnostného večera NHL Awards v Hard Rock Hotel & Casino v Las Vegas. Informoval server nhl.com.

Ruský kanonier Alexander Ovečkin je kapitánom Washingtonu od januára 2010. Základná časť sezóny 2015/2016 bola jeho siedma 50-gólová v kariére a Capitals priviedol prostredníctvom 56 víťazstiev (rekord klubu) a 120 bodov k Prezidentskej trofeji. Vyhlásili ho za muža roka vo Washingtone za jeho prácu s deťmi so špeciálnymi potrebami.

Pod vedením Johna Tavaresa, ktorý nosí kapitánske "céčko" na drese od roku 2013, nazbierali hokejisti New Yorku Islanders druhú sezónu po sebe sto bodov v tabuľkovej fáze NHL. Pre choré a znevýhodnené deti napríklad poskytuje už päť ročníkov vstupenky a z vlastných peňazí im pripravuje prvotriedne zážitky.

Kanadský obranca a od roku 2010 kapitán Nashvillu Shea Weber prekonal v tomto ročníku hranicu 20 gólov a 50 bodov tretí raz v kariére, Predators sa druhú sezónu po sebe prebojovali do play-off o Stanleyho pohár. Tridsaťročný zadák stojí na čele viacerých charitatívnych organizácií v Nashville aj svojom rodnom meste Sicamous v Britskej Kolumbii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies