NHL: Cehlárik zaujal na nováčikovskom turnaji, Dean: Je to inteligentný hráč

NETKY.SK • 20 September 2016, 13:17 • 2 min
NHL: Cehlárik zaujal na nováčikovskom turnaji, Dean: Je to inteligentný hráč

BUFFALO - Slovenský hokejista Peter Cehlárik sa vo výbornom svetle prezentoval na miniturnaji troch tímov Prospects Challenge v Buffale, kde pomohol nádejám Bostonu k celkovému prvenstvu na podujatí.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný útočník dokázal skórovať pri oboch víťazstvách Bruins v pomere 4:3, pričom v pondelkovom dueli s domácimi Sabres pridal aj jednu gólovú prihrávku.

Reprezentačný krídelník, ktorý sa predstavil v slovenskom drese aj na tohtoročných MS v Petrohrade, zaujal na podujatí svojimi ofenzívnymi ťahmi. "Neočakávate, že sa vám hneď všetko skvele vydarí, ale prvé dva prípravné zápasy boli z mojej strany dobré. Snažil som sa ukázať, čo vo mne je a čo najviac pomôcť môjmu tímu. Som rád, že sme obe stretnutia vyhrali," vyjadril sa Cehlárik pre klubový web.

 

Žilinský odchovanec sa po troch rokoch vo švédskom klube Lulea Hockey, kde v 132 zápasoch SHL nazbieral 22 gólov a 27 asistencií, rozhodol vydať na zámorskú cestu. Jeho ambíciou je dostať sa do NHL a predrať do prvého tímu Bruins, ktorý ho draftoval v roku 2013 z 90. miesta, a s ktorým podpísal v júni trojročný nováčikovský kontrakt. Svoj profiligový sen začal minulý týždeň v nováčikovskom kempe "medveďov".

 

"Chcel som sa najmä prispôsobiť tunajšiemu rýchlemu hokeju. Myslím si, že som odohral dva dobré zápasy," povedal Cehlárik po uplynulom turnaji. Teraz sa chce koncentrovať na účinkovanie v hlavnom kempe Bruins, ktorý sa začína vo štvrtok. "Mojím cieľom je zabojovať o miesto v prvom tíme. Potrebujem si zvyknúť na tunajší životný štýl, na zápasové tempo a všetko okolo, aby som sa každým dňom cítil lepšie. Tento turnaj mi dodal sebavedomie, to je v hokeji dôležitá vec. Snažím sa ho zobrať do ďalších tréningov a zápasov," vyznal sa mladý slovenský útočník.

 

Cesta do prvého tímu Bostonu, ktorému šéfuje slovenský kapitán Zdeno Chára, však nebude ľahká. Konkurencia je silná a je možné, že Cehlárik bude musieť odštartovať sezónu v nižšej súťaži AHL v rezervnom tíme Providence Bruins. Tréner farmárskeho mužstva Kevin Dean si Cehlárikove výkony dobre všímal počas uplynulého miniturnaja a na adresu bronzového medailistu z juniorských MS 2015 sa vyjadroval pochvalne.

 

"Je to inteligentný hráč, ktorý má dobrý prehľad v hre a vie aj kvalitne zakončiť. Najväčší dojem na mňa zanechal tým, aký je poctivý bojovník. Dokáže tuho bojovať o každý puk. Do súbojov dával aj svoje telo a rozdával bodyčeky," povedal Dean o Cehlárikovi. "S pukom na hokejke si počína skutočne solídne. Ešte potrebuje trochu popracovať na hre bez puku, to sa ale týka všetkých hráčov, ktorých som mal možnosť sledovať," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies