NHL: Cehlárik nastupuje aj v presilovkách, po dvoch zápasoch je spokojný

NETKY.SK • 13 Február 2017, 10:33 • 2 min
NHL: Cehlárik nastupuje aj v presilovkách, po dvoch zápasoch je spokojný

BOSTON - Slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik pri svojom druhom štarte v severoamerickej NHL prvý raz bodoval, keď sa hneď dvoma asistenciami podieľal na nedeľňajšom víťazstve Bostonu nad Montrealom 4:0.

slovakia

left justify in out

Cehlárik v 9. min peknou prihrávkou vyzval na skórovanie Adama McQuaida, ktorý z prvej neváhal. „Dohodli sme sa, ako to zahráme - vymenili sme sa s Davidom Pastrňákom a naskytlo sa mi viacero možností. Jedna z nich bola práve prihrávka obrancovi. Som rád, že to prešlo a zakončil,“ povedal pre agentúru SITA rodák zo Žiliny.

Druhú asistenciu dosiahol 21-ročný krídelník pri treťom zásahu Bruins z hokejky Davida Krejčího. „Bolo to počas presilovky, hrám tu na trochu inej pozícii, ako som bol zvyknutý na farme. Puk som iba priťukol a chalani to ‚zahrali' do prázdnej bránky,“ opísal Cehlárik, ktorý bol pri svojom druhom štarte v NHL vyhlásený za tretiu hviezdu stretnutia. „Hviezdy sa vyhlasujú každý zápas, ale určite som rád. Myslím, že duel mi vyšiel, ale teraz sa už sústredím na ďalšie zápasy,“ uviedol účastník ostatných seniorských majstrovstiev sveta.

„Trávim na ľade podobné množstvo času ako v Providence, čiže môžem byť iba spokojný. Hrám v druhej presilovkovej formácii. Tréner mi po prvom zápase hovoril, že je so mnou spokojný. Vedel, v čom som dobrý, poznal moje silné stránky a ha som ich chcel potvrdiť,“ uviedol 80. slovenský hokejista so štartom v NHL, ktorý si myslí, že momentálne zažíva jednu z najlepších sezón v kariére a nevie si vynachváliť zámorský štýl hokeja. V štyridsiatich stretnutiach, ktoré odohral v nižšej AHL, získal 33 bodov, čo je jeho doterajšie kariérne maximum medzi seniormi.

„Hra mi tu sadla lepšie, ako som sám čakal pred tým, ako som sem prišiel. Vyhovuje mi tento štýl hokeja. Začal som sa lepšie presadzovať v ofenzíve a dostal som viac šancí v presilovkách,“ zhodnotil v rozhovore pre agentúru SITA Cehlárik. V zámorskej profilige nastupuje v drese s číslom 83. „Dostal som ho na tohtoročnom predsezónnom kempe a zostalo mi doteraz. Nevyberal som si. Na farme v Providence som mal na drese 22, pretože keď som začínal v Žiline ako žiak, moje prvé číslo bolo 22. Taký istý dres som mal aj v juniorskej reprezentácii, ale tu ho zatiaľ nemôžem mať,“ povedal Peter Cehlárik.

Juniorský bronzový medailista z roku 2015 odohral svoje prvé stretnutia v NHL v česko-slovenskom útoku s Krejčím a Pastrňákom. „Tréner mi povedal, že niekoho hľadá na krídlo ku Krejčímu, a dal mi tam príležitosť. Zatiaľ sme si rozumeli celkom dobre. Keď sme sami pred zápasom alebo blízko seba na ľade, tak sa rozprávame po česky a po slovensky. Pred prvým zápasom som bol trochu nervózny, ale potom to opadlo. Po prvých striedaniach som sa snažil zostať pokojný, hrať moju hru a sústrediť sa na to, čo viem robiť dobre. Presne to odo mňa chcel aj tréner. Je dobré, že sme vyhrali tri zápasy po sebe,“ prezradil šťastný slovenský útočník.

Na spomenutých juniorských MS slovenská reprezentácia postúpila do bojov o medaily cez Česko aj s Pastrňákom v zostave, Cehlárik vtedy skóroval, no svojmu súčasnému spoluhráčovi to ešte nestihol pripomenúť. „Možno keď budeme spolu na nejakom tripe a budeme mať čas sa dlhšie porozprávať, príde aj na túto tému, ale zatiaľ sme sa o tom nebavili,“ komentoval talentovaný hokejista.

Slováka povolali do prvého tímu Bostonu v čase, keď vedenie po takmer desiatich sezónach vyhodilo trénera Clauda Juliena, Novým hlavným koučom sa stal doterajší asistent Bruce Cassidy. "Keď som bol na prvom tréningu, všetko sa okolo toho točilo. Vládla tu tichá atmosféra. Nikam sa neposunieme, kým všetci hráči nezmenia svoj prístup a nebudú lepší v tom, čo robia. Myslím si, že tie tri zápasy, čo som tu, hráme celkom sebavedomo. Nikdy som nemal šancu trénovať pod bývalým koučom Julienom, ale bol tu dlho a bol veľmi úspešný,“ vyhlásil Peter Cehlárik, ktorý do zámoria prišiel zo švédskej Luley, kde hral päť sezón a o výkony svojho niekdajšieho tímu sa neprestal zaujímať. "V tabuľke nie sú vysoko, tento rok sa im veľmi nedarí, tiež menili trénera.“

 Šikovný krídelník je v prípade nepostúpenia Bostonu do play-off vážnym adeptom na národný dres na majstrovstvách sveta, ktoré sa odohrajú v Paríži a v Kolíne nad Rýnom, no zatiaľ so zástupcami reprezentácie nekomunikoval. „Mňa osobne nekontaktovali, tento rok som s nimi ešte nerozprával,“ uzavrel pre agentúru SITA Peter Cehlárik.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies