NHL: Čech Vrána upútal vo Washingtone a má zmluvu na tri roky

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 10:05 • 2 min
NHL: Čech Vrána upútal vo Washingtone a má zmluvu na tri roky

WASHINGTON - Český hokejista Jakub Vrána podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s klubom NHL Washington Capitals.

slovakia

left justify in out

Trinástka nedávneho draftu dostane v prípade pôsobenia v prvom tíme Capitals 832 500 dolárov na rok, ak by hrala v AHL potom jej príjem klesne na 70-tisíc dolárov. Okrem Vránu sa na nováčikovskej zmluve s Capitals dohodol aj ďalší Čech - brankár Vítek Vaněček.

 

Jakub Vrána doteraz pôsobil vo švédskom Linköpingu, v uplynulom ročníku dostal šancu aj v prvom mužstve v najvyššej súťaži, v ktorej odohral 38 duelov. Na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov mal veľkú zásluhu na zisku striebra pre ČR, v siedmich stretnutiach strelil osem gólov. "Na svoj vek je veľmi vyspelý, do mužstva vie priniesť iskru. Je to kvalitný hokejista," vyjadril sa pre Washington Post na adresu Vránu tréner Capitals Barry Trotz. Vo Washingtone ešte zvažujú, že by poslali českého mladíka ďalej rozvíjať talent do Linköpingu, ak by sa nepresadil v prvom mužstve. Informácie zverejnil Washington Post. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies