NHL: Carolina vymenila ikonu, Rangers dúfajú, že zmena prostredia ju naštartuje

NETKY.SK • 29 Február 2016, 09:21 • 2 min
NHL: Carolina vymenila ikonu, Rangers dúfajú, že zmena prostredia ju naštartuje

NEW YORK - Kanadský hokejista Eric Staal si aj v pondelok oblečie dres s obľúbenou dvanástkou a bude bojovať o víťazstvo v rovnakom tíme s mladším bratom.

slovakia

left justify in out

Lenže už to nebudú klubové farby Caroliny a jeho súrodenec Jordan, ale nový začiatok v New Yorku Rangers s Marcom. Ericova dvanásťročná misia v Severnej Karolíne sa totiž naplnila a stal sa súčasťou dosiaľ najvýznamnejšieho trejdu v závere prestupového obdobia v NHL. Hurricanes ho vymenili za Aleksiho Saarelu a voľbu v druhých kolách draftov 2016 a 2017. Rangers hodlajú aj tento rok prehovoriť do boja o Stanleyho pohár a veria, že práve 31-ročný stredný útočník, ktorému sa podarilo zavŕšiť misiu úspechom v roku 2006 s Carolinou, im pomôže ukončiť vyše dve desaťročia trvajúce čakanie (naposledy 1994).

Najstaršiemu z hokejových bratov Staalovcov, zlatému olympijskému medailistovi z Vancouveru 2010 a majstrovi sveta z Moskvy 2007, to v tejto sezóne nejde. V 63 dueloch strelil iba 10 gólov a nazbieral 33 bodov, čo je za 9,5 milióna dolárov čertovsky málo.

 

"Pozeráme sa na hráča, ktorého by zmena prostredia mohla naštartovať. Dôkladne sme sa venovali skautingu a myslím si, že ho poznáme ako málokto. Obklopíme ho takými hráčmi, aby sme z neho vyťažili čo najviac a on ožil príchodom do nášho tímu," povedal generálny manažér Jeff Gorton a pripustil, že prítomnosť brata - obrancu Marca v tíme tiež zohrala dôležitú úlohu. Ericovi plynie posledný siedmy rok z kontraktu na 55,75 milióna dolárov. "Trejd sme brali s ohľadom na prítomnosť, nie budúcnosť. Angažovali sme ho s cieľom zlepšiť sa dnes a potom uvidíme. Dúfajme, že spolupráca bude prospešná pre obe strany," povedal ešte Gorton podľa nhl.com.

"Dlhé roky bol tvárou našej organizácie a patrí mu vďaka za jeho obetavosť, vodcovstvo a mnoho odvedeného na ľade i mimo neho. Cítili sme, že toto bolo dôležité rozhodnutie na našej ceste budovať klub schopný pravidelne bojovať v play-off," vyhlásil generálny manažér Caroliny Ron Francis, ktorý je lídrom histórie Hurricanes v počte gólov, asistencií aj bodov. A Eric Staal, ktorý sa v 909 zápasoch základnej časti presadil 322-krát a rozdal 453 prihrávok, je hneď za ním.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona