NHL: Bure pochválil krajanov Ovečkina aj Panarina

NETKY.SK • 4 December 2015, 15:21 • 2 min
NHL: Bure pochválil krajanov Ovečkina aj Panarina

WASHINGON - Spomedzi čistokrvných strelcov v NHL je najlepší Alexander Ovečkin, nováčik Artemij Panarin mi zasa pripomína mňa za mladi. Tieto slová napísal bývalý skvelý hokejista Pavel Bure na svojom blogu v ruskej verzii webu NHL.

slovakia

left justify in out

"Ovečkin je strelec nad strelcov. Každý rok sa svojimi gólmi blíži k tomu, aby sa stal jedným z najlepších v histórii. Unikátna je presnosť jeho strely a často aj nepredvídateľnosť. Brankári ani len netušia, kam pôjde puk z jeho hokejky," napísal Bure, ktorý počas 12-ročnej kariéry v NHL nastrieľal 437 gólov a dosiahol 779 bodov.

Ruská raketa, ako kedysi znela prezývka Bureho, sa bližšie vyjadril aj k Panarinovi, ktorý vedie kanadské bodovanie tohtosezónnych nováčikov. V 26 bodoch nazbieral tento 24-ročný krídelník 26 bodov za 8 gólov a 18 asistencií. "Vzrastom aj rýchlosťou naozaj pripomína mňa. Ako nováčik sa bez problémov zaradil do vysoko kvalitného tímu obhajcu zo Chicaga a po Patrickovi Kanovi je momentálne druhý najproduktívnejší hráč tímu. Má všetky predpoklady na to, aby sa stal hviezdou tejto súťaže,“ uviedol Bure.

Bývalý skvelý útočník Vancouveru, Floridy či New Yorku Rangers sa krátko dotkol aj ďalšieho výborného ruského hokejistu v súčasnej NHL Vladimira Tarasenka z tímu St. Louis Blues. "Sledujem ho od jeho detských čias a nie je pre mňa prekvapením, že hrá tak dobre. Na druhej strane, potenciál na 40 až 50 gólov na sezónu zatiaľ nenaplnil. Znamená to, že musí pracovať ešte tvrdšie ako doteraz,“ povedal Bure o 23-ročnom Tarasenkovi, ktorý vo svojej štvrtej sezóne v zámorskej profilige nazbieral zatiaľ 14 gólov a 10 asistencií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies