NHL: Budúci týždeň sa už otvárajú tréningové centrá

NETKY.SK • 5 Jún 2020, 16:15 • 2 min
NHL: Budúci týždeň sa už otvárajú tréningové centrá

USA - Kluby zámorskej NHL budú môcť od pondelka 8. júna opäť otvoriť vo svojich domovských mestách tréningové centrá a umožnia hokejistom trénovať na ľade v malých skupinkách. Práve v tento deň sa začne druhá fáza podľa schváleného bezpečnostného protokolu.

slovakia

left justify in out

Ním sa vedenie profiligy riadi na ceste k plánovanému reštartu súťaže po prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu.

 

img

 

Prísne pravidlá na ploche aj mimo nej 

Hokejisti sa budú môcť od pondelka pripravovať na ľade maximálne šiesti v jednej skupine. Dohliadať na nich bude môcť limitovaný počet trénerov či fyzioterapeutov. Hráčov budú priebežne testovať na koronavírus, merať im teplotu, na ľade bude povinný kryt tváre.

 

img

 

Takisto môžu podstúpiť všetky nevyhnutné úkony potrebné k návratu do tréningu, teda aj lekárske vyšetrenia. Mimo ľadovej plochy musia dodržiavať prísne hygienické a bezpečnostné opatrenia.

 

Dobrovoľná voľba 

Druhá fáza je pre hráčov dobrovoľná. Hokejisti, ktorí sa na nej nepotrebujú zúčastniť, môžu zatiaľ trénovať individuálne a počkať si na štart tretej fázy. V rámci nej sa už oficiálne otvoria tréningové kempy tímov, do ktorých sa budú musieť hlásiť všetci hráči. Termín začiatku tretej fázy nie je zatiaľ známy, vedenie profiligy však už dávnejšie naznačilo, že prípravné kempy sa neotvoria skôr ako 1. júla. Informoval o tom web NHL.

 

Playoff 2020

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies