NHL: Bruins myslia na Stanleyho pohár, nie Prezidentskú trofej

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 12:34 • 2 min
NHL: Bruins myslia na Stanleyho pohár, nie Prezidentskú trofej

BOSTON - Zisk Prezidentskej trofeje nie je v klube Boston Bruins v zámorskej hokejovej NHL prioritou číslo jeden. Pohár získa mužstvo, ktoré bude mať po základnej časti na svojom konte najviac bodov.

slovakia

left justify in out

Hlavným cieľom "medveďov" v tejto sezóne je Stanleyho pohár a chcú tomu podriadiť všetko. Po štvrtkovom triumfe 3:0 nad minuloročným víťazom play-off Chicagom to potvrdil slovenský kapitán Bruins Zdeno Chára. "Chceme hrať v každom súboji našu hru. To mienime dodržať až do konca sezóny. Ak sa nám to podarí, úspech sa dostaví sám. Nemáme však v hlavách myšlienku, že chceme niečo vyhrať. Ak budeme hrať dostatočne dobre, stane sa to. Zaoberáme sa len našou hrou," cituje ESPN Boston 37-ročného Cháru.

 

Bruins majú po štvrtku 106 bodov, o bod menej ako líder celej NHL zo St Louis. Okrem tejto dvojice už pokorili stobodovú hranicu aj San Jose a Anaheim. V Bostone sa Prezidentskou trofejou nezaoberajú aj preto, lebo naposledy ju získali v sezóne 1989/1990 a vo finále vyraďovacej časti prehrali s Edmontonom a prišli o Stanleyho pohár. Líder Východnej konferencie vo štvrtok dosiahol už 50. triumf v aktuálnom ročníku, vrátane úspechu nad Chicagom má na svojom konte trinásť víťazstiev z ostatných štrnástich duelov. Miestenku v play-off už majú zverenci trénera Clauda Juliena istú a v súčasnosti sa pripravujú na vyraďovačku. 

 

V prípade slovenského beka Zdena Cháru sa očakáva, že rovnako ako v minulosti aj v tejto sezóne jeho čas na ľade vzrastie so začiatkom play-off. V predchádzajúcich ročníkoch sa totiž jeho ice-time pohyboval okolo tridsiatich minút. Skúsený Trenčan je na túto úlohu pripravený. "Nie je to nič špeciálne. Rozhodnutie je len na tréneroch. Teraz sa snažím starať sa o svoje telo. Vždy chcem byť pripravený hrať a odovzdať pre klub maximum," poznamenal Chára a priznal, že napriek pozícii lídra Východnej konferencie jeho mužstvo neznížilo obrátky. "Cesta na čelo možno stála niektorých chalanov trochu síl. Teraz však nemôžeme oddychovať. Vždy budeme hrať s potrebnou intenzitou. Emočne musíme byť nastavení na 'lov', čo si chceme preniesť aj do play-off. Ako líder mužstva musím ustrážiť, aby sme nezvoľnili, ale do vyraďovacej časti vstupovali maximálne pripravení," dodal slovenský obranca. 

 

Tréner Julien je zatiaľ spokojný s postavením mužstva a prístupom hráčov. "Chlapci v kabíne nepoznajú slovo spokojnosť. Radosť z dosiahnutých úspechov je jedna vec, ale aj tak sa vždy chcú zlepšovať," myslí si kouč Bruins. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies