NHL: Brodeur stále čaká na nový klub

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 13:28 • 2 min
NHL: Brodeur stále čaká na nový klub

EAST RUTHERFORD - Dlhoročná opora klubu zámorskej hokejovej NHL New Jersey Devils brankár Martin Brodeur, ktorý je pripravený po 22 rokoch opustiť káder "diablov", je zatiaľ bez klubu a jeho ďalšia budúcnosť je nejasná.

slovakia

left justify in out

Momentálne žiaden z tímov nechce angažovať dnes už legendárneho brankára na pozíciu dvojky. Navyše, v niektorých prípadoch bránia dohode vysoké finančné požiadavky Brodeura, ktorý pôvodne dúfal, že získa kontrakt už krátko po otvorení prestupového obdobia. Informuje o tom denník New York Post. Hráčov agent Pat Brisson už pred pár dňami informoval, že rokoval so šiestimi klubmi. Štyridsaťdvaročný gólman sa počas poslednej sezóny dostal do bránky Devils v 39 stretnutiach a prvýkrát od ročníka 1993/1994, keď sa stal brankárskou jednotkou New Jersey, bojoval v klube o post gólmana číslo jeden. Rovnocenným súperom mu bol Cory Schneider.

 

Brodeur je trojnásobný víťaz Stanleyho pohára (1995, 2000, 2003), štyrikrát mu udelili Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára ligy a v roku 1994 získal aj Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika. Deväťkrát si zahral v Zápasoch hviezd a dvakrát vybojoval s Kanadou olympijské zlato (2002, 2010). 

 

V NHL je držiteľom mnohých rekordov - má najviac víťazstiev (668), shutoutov (124) i odchytaných zápasov medzi brankármi (1259). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies