NHL: Briere ukončil aktívnu kariéru

NETKY.SK • 17 August 2015, 23:20 • 2 min
NHL: Briere ukončil aktívnu kariéru

NEW YORK - Kanadský hokejista Daniel Briere ukončil v pondelok po 17 rokoch v zámorskej NHL profesionálnu kariéru.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročného centra si vybral v roku 1996 Phoenix Coyotes v prvom kole draftu z celkovo 24. miesta. V profilige debutoval o rok neskôr a v drese "kojotov" strávil celkovo šesť sezón. Počas tej poslednej v roku 2003 prestúpil do Buffala Sabres a odtiaľ neskôr do Philadelphie Flyers. Posledné dva ročníky strávil v dresoch Montrealu Canadiens a Colorada Avalanche.

 

V základnej časti NHL odohral celkovo 973 zápasov, v ktorých zaznamenal 307 gólov a 389 asistencií. V 124 dueloch play off si pripísal 116 bodov (53+63). Dvakrát sa predstavil v Zápase hviezd, pričom v sezóne 2006/07 ho zvolili za MVP exhibície. Dvakrát sa tešil z titulu na majstrovstvách sveta.

 

"Po niekoľkých týždňoch rozmýšľania prišiel čas zavesiť korčule na klinec a venovať sa viac rodine. Mal som veľké šťastie, že som dostal šancu zahrať si v niekoľkých skvelých organizáciách, no teraz je priorita rodina," povedal pre nhl.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies