NHL: Brankára Budaja vyhlásili za tretiu Hviezdu týždňa

NETKY.SK • 6 Február 2017, 18:50 • 2 min
NHL: Brankára Budaja vyhlásili za tretiu Hviezdu týždňa

NEW YORK - Slovenský hokejový brankár Peter Budaj z Los Angeles Kings sa stal treťou hviezdou zámorskej NHL. Vedenie ligy okrem neho ocenilo za výkony v uplynulom období aj útočníka Caroliny Hurricanes Sebastiana Aha a centra Minnesoty Wild Mikaela Granlunda.

slovakia

left justify in out

Budaj vychytal tri víťazstvá v štyroch štartoch s priemerom 1,62 inkasovaného gólu na zápas. Tridsaťštyriročný brankár, ktorý po nečakanom návrate do NHL prežíva sezónu snov, otvoril týždeň víťazstvom 3:2 na ľade Arizony Coyotes, keď zastavil 30 striel súpera. V ďalších dvoch dueloch neinkasoval ani raz a so siedmimi shutoutami sa v tejto štatistike vyšvihol na čelo celej NHL.

 

V noci na štvrtok zaznamenal 22 zákrokov v zápase proti svojmu bývalému tímu Colorado Avalanche a zaslúžil sa o víťazstvo 5:0 a potom v sobotu večer chytil 17 striel vo Philadelphii, kde Kings vyhrali 1:0 po predĺžení. Prehru utrpel až na záver týždňa, keď na ľade lídra celej NHL Washingtonu Capitals inkasoval štyri góly a po dvoch tretinách ho vystriedal Jeff Zatkoff. Budaj má bilanciu 25-15-3, inkasoval priemerne 2,02 gólu na zápas a má úspešnosť zásahov 92 percent.

 

Deväťnásťročný fínsky útočník Aho má za sebou najlepšie obdobie v kariére. V hodnotenom týždni strelil štyri góly, z toho dva víťazné a pomohol Hurricanes k trom víťazstvám. Najviac zažiaril v zápase s Philadelphiou Flyers, keď sa pod víťazstvo 5:1 podpísal prvým hetrikom v kariére a pridal asistenciu.

 

Jeho krajan Mikael Granlund sa takisto blysol premiérovým hetrikom a asistenciou. Štvorbodový večer zažil v sobotu na ľade Vancouveru Canucks, kde Wild vyhrali 6:3.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies