NHL: Brankár Miller sa na tri roky upísal kosatkám z Vancouveru

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 20:04 • 2 min
NHL: Brankár Miller sa na tri roky upísal kosatkám z Vancouveru

VANCOUVER - Americký hokejový brankár Ryan Miller sa stal novou posilou Vancouveru Canucks. Kanadský klub NHL podpísal s 33-ročným gólmanom trojročnú zmluvu, ktorá mu zabezpečí ročný príjem 6 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Canucks síce pôvodne avizovali, že do nového ročníka pôjdu s dvojicou mladých švédskych brankárov Eddie Läck a Jacob Markström, no keď sa naskytla možnosť angažovať skúseného Millera, ani na chvíľu nezaváhali a prebili ponuky konkurencie. Reprezentant USA strávil prvých 11 sezón v organizácii Buffala, na jar pred uzávierkou výmen prvýkrát zmenil dres, keď putoval do St. Louis ako náhrada za Slováka Jaroslava Haláka. Blues si ho vyhliadli ako posilu do play off, lenže klub vypadol už v 1. kole s Chicagom a Miller príliš nepresvedčil. Generálny manažér St. Louis Doug Armstrong následne oznámil, že nepredĺžia s Millerom zmluvu a v nadchádzajúcej sezóne vsadia na dvojicu Brian Elliott a Jake Allen.
     

Miller zaznamenal v sezóne 2013/2014 v drese Sabres a Blues úspešnosť zásahov 91,8 percenta a priemre 2,64 gólu na zápas. V roku 2010 získal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára NHL a s americkou reprezentáciou vybojoval striebro na ZOH vo Vancouveri. Svoju krajinu reprezentoval aj na zimnej olympiáde v Soči.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies