NHL: Brankár Halák sa vracia z farmy do prvého tímu NY Islanders

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 16:22 • 2 min
NHL: Brankár Halák sa vracia z farmy do prvého tímu NY Islanders

NEW YORK - Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL New York Islanders povolalo z farmy v Bridgeporte slovenského brankára Jaroslava Haláka. Informoval o tom oficiálny web Bridgeportu ako aj web NY Islanders.

slovakia

left justify in out

Halák v AHL pôsobil od 31. decembra 2016. Halák odchytal za Bridgeport Sound Tigers v AHL 27 zápasov s priemerom 2,15 inkasovaného gólu a 92,5-percentnou úspešnosťou zásahov. Islanders bojujú o play-off, aktuálne im vo Východnej konferencii patrí 9. priečka. 

"Ostrovania" v závere kalendárneho roka 2016 umiestnili Haláka na waiver listinu nechránených hráčov a odtiaľ ako nikým nechcený putoval na farmu. V závere prestupového obdobia (1. marca) sa jeho meno skloňovalo v súvislosti so zmenou dresu, napokon sa neuskutočnil trejd. Podstatnou prekážkou pre potenciálnych záujemcov bol jeho platný kontrakt do konca sezóny 2017/2018 na až 4,5 milióna dolárov ročne.

 

V NHL nastúpil v dresoch Islanders, Washingtonu Capitals, St. Louis Blues a Montrealu Canadiens na dovedna 388 zápasov (kariérny priemer 2,42 inkasovaného gólu a úspešnosť zákrokov 91,6 %). Pred "prevelením" na farmu zasiahol v tomto ročníku do 21 duelov.

 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies