NHL: Brankár Enroth z Buffala do Dallasu za krajana Lindbäcka

NETKY.SK • 12 Február 2015, 12:52 • 2 min
NHL: Brankár Enroth z Buffala do Dallasu za krajana Lindbäcka

BUFFALO - Klub zámorskej hokejovej NHL Buffalo Sabres po veľkej výmene s Winnipegom v stredu nezaháľal a s Dallasom sa v rovnaký deň dohodol na "obchode" švédskych brankárov.

slovakia

left justify in out

Z organizácie Sabres odchádza ku konkurencii 26-ročný Jhonas Enroth, opačným smerom putuje jeho krajan a rovesník Anders Lindbäck a negarantovaný výber v 3. kole budúcoročneho draftu nováčikov. Enroth pôsobí v zámorí od leta 2008, v NHL debutoval v ročníku 2009/2010 a doteraz odchytal v NHL 118 zápasov základnej časti, v play-off o Stanleyho pohár pridal jeden štart. O necelé dva mesiace starší Lindbäck odišiel z rodného Švédska až v lete 2010 a v profige si odkrútil premiéru v sezóne 2010/2011 v Nashville. Neskôr chytal aj za Tampu Bay a pred aktuálnym ročníkom sa dohodol na spolupráci s Dallasom. V profilige doteraz absolvoval 95 súbojov v dlhodobej časti a päť stretnutí vo vyraďovačke.

 

Skôr v rovnaký deň Buffalo získalo gólmana Jasona Kasdorfa, obrancu Zacha Bogosiana a útočníka Evandera Kana z Winnipegu výmenou za beka Tylera Myersa, trio útočníkov Drewa Stafforda, Joela Armiu, Brendana Lemieuxa a prvokolový výber v tohtoročnom drafte. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies