NHL: Brankár Anderson z Buffala odchytal 700. zápas: "Skvelý pocit"

NETKY.SK • 24 Január 2023, 10:35 • 2 min
NHL: Brankár Anderson z Buffala odchytal 700. zápas: "Skvelý pocit"

NEW YORK - Americký brankár Craig Anderson z Buffala odchytal v nočnom zápase na ľade Dallasu svoj 700. duel v NHL. Sabres triumfovali 3:2 po predĺžení a uspeli v treťom stretnutí za sebou.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročný Anderson sa stal 31. brankárom v histórii súťaže, ktorý dosiahol tento míľnik. Proti najlepšiemu tímu Západnej konferencie predviedol 29 úspešných zákrokov a 13 počas prvej tretiny. "Brankári sú poslednou obrannou líniou. Vždy máte skvelý pocit, keď dokážete urobiť veľký zákrok a pozdvihnúť morálku tímu. Neustále na sebe pracujem, nech to je akýkoľvek míľnik. Stále ma teší chodiť na ľad s týmito chalanmi, užívam si ten čas," povedal Anderson pre nhl.com.

 

 

 

 

Strelec víťazného gólu Owen Power mal len osem dní, keď Anderson debutoval 30. novembra 2002 v profilige v drese Los Angeles Kings. "Je šialené, ako dlho to dokázal a na tak vysokej úrovni. V prvej tretine predviedol dôležité zákroky pri šanciach súpera. Hral s mnohými chalanmi a prešiel viacerými situáciami. Myslím si, že je obrovským lídrom v tomto mužstve," konštatoval dvadsaťročný Power pre ktorého to bol prvý gól v sezóne. "Musíme dať Craigovi uznanie, keďže uspel vo svojom 700. zápase. Pred 15 rokmi som ho trénoval na Floride a má skvelú kariéru," povedal tréner domácich Peter DeBoer. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies