NHL: Brad Richards ukončil po pätnástich sezónach profiligovú kariéru

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 09:06 • 2 min
NHL: Brad Richards ukončil po pätnástich sezónach profiligovú kariéru

NEW YORK - Kanadský hokejista Brad Richards ukončil zámorskú kariéru. Odchod z NHL oznámil po pätnástich sezónach, v ktorých dvakrát zodvihol nad hlavu Stanleyho pohár. Informáciu priniesla Hráčska asociácia NHLPA.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný Richards si počas profiligovej kariéry obliekol dresy Tampy Bay, Dallasu, New Yorku Rangers, Chicaga a v uplynulom ročníku aj Detroitu. V základnej časti nastúpil na 1126 zápasov, v ktorých nazbieral 932 bodov za 298 gólov a 634 asistencií. V 146 stretnutiach play off pridal ďalších 105 bodov (37+68). "Chcem sa poďakovať piatim organizáciám, za ktoré som hral. Za toto obdobie som stretol veľa skvelých ľudí. Ďakujem realizačným tímom aj funkcionárom všetkých týchto klubov za pomoc a podporu, ktorú mi venovali," uviedol Richards v stanovisku NHLPA.

 

Cestu do NHL mu otvoril vstupný draft z roku 1998, keď si ho v 3. kole zo 64. miesta vybrala Tampa Bay. Na profiligovú scénu sa prvýkrát pozrel až v sezóne 2000/2001 ako hráč "bleskov", s ktorými už o tri sezóny neskôr získal prvý Stanleyho pohár. Následne sa cez Dallas a New York Rangers dostal až do Chicaga a s ním vyhral v ročníku 2014/2015 aj druhý strieborný grál. Na medzinárodnej scéne odohral Richards minimum stretnutí. Kanadu reprezentoval len na "zlatom" Svetovom pohári 2004 a olympijských hrách v Turíne o dva roky neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies