NHL: Brad Richards mieri k Hossovi do Chicaga

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 09:04 • 2 min
NHL: Brad Richards mieri k Hossovi do Chicaga

CHICAGO - Kanadský hokejista Brad Richards po vykúpení zmluvy zo strany NY Rangers dlho nečakal na nový angažmán. V utorok sa po otvorení trhu s voľnými hráčmi upísal Chicagu, kde bude spoluhráčom slovenského útočníka Mariána Hossu. S vedením Blackhawks podpísal 34-ročný center ročnú zmluvu na dva milióny dolárov. Informovala o tom oficiálna webstránka NHL.

slovakia

left justify in out

Richards nenaplnil očakávania, ktoré do neho vkladali Rangers pred dvomi rokmi pri podpise lukratívnej deväťročnej zmluvy v celkovej hodnote 60 miliónov USD. Jeho produktivita v uplynulých rokoch neustále klesala, kedysi 91-bodový hráč zaznamenal v minulom ročníku v 82 zápasoch základnej časti iba 51 bodov za 20 gólov a 31 asistencií. V play off pri ceste "jazdcov" do finále Stanleyho pohára nazbieral 12 bodov (5+7) v 25 vystúpeniach.

 

Víťaz Stanleyho pohára v drese Tampy Bay z roku 2004 má teraz šancu oživiť svoju kariéru v Chicagu, ktoré každoročne patrí medzi horúcich kandidátov na zisk trofeje. Vo hviezdami nabitom mužstve by sa mal zhostiť úlohy centra druhého útoku, ten prvý dlhodobo vedie kapitán Jonathan Toews.

 

Aby mohol Richards získať angažmán v elitnom klube, musel súhlasiť s výrazným znížením platu, keďže "jastrabi" majú problémy zmestiť sa pod platový stropo. Napriek tomu bude bohato platený, Rangers mu po vykúpení kontraktu budú najbližších 12 rokov vyplácať nemalú čiastku - celkovo 12,6 milióna dolárov. Najbližšie tri roky dostane ešte ďalších osem miliónov USD za podpisové bonusy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies