NHL: Bouwmeester prišiel po 737 súbojoch o post železného muža

NETKY.SK • 24 November 2014, 09:14 • 2 min
NHL: Bouwmeester prišiel po 737 súbojoch o post železného muža

ST. LOUIS - Kanadský hokejista Jay Bouwmeester prišiel o sériu 737 zápasov bez prerušenia v NHL. Zapríčinilo to zranenie v dolnej časti tela zo sobotňajšieho zápasu v Ottawe.

slovakia

left justify in out

Pre zdravotné problémy chýbal "železný muž" v nedeľu v súboji s Winnipegom. Bouwmeester naposledy chýbal v zostave 3. marca 2004, keď hral ešte za Floridu. Olympijský víťaz zo Soči si stihol počas 737 duelov za sebou obliecť dresy Panthers, Calgary a St. Louis. Spomedzi aktívnych hráčov to bola najdlhšia šnúra, v historickom rebríčku sa zaradil na piate miesto. Absolútnym rekordérom je Doug Jarvis, ktorý v 70. a 80. rokoch 20. storočia nevynechal ani jedno z 964 stretnutí. Po Bouwmeestrovi prevzal korunu železného muža súčasnej NHL Andrew Cogliano z Anaheimu s 540 duelmi.

 

"Ak sa dostanete do bodu, že už nemôžete hrať a robilo by to problémy vám i tímu, potom nemá význam, aby ste nastúpili. Nikdy som nesledoval tieto štatistiky, netuším, na akom som bol čísle. Jednoducho som iba chcel hrať. Ak máte čo i len malú možnosť, vždy chcete hrať," uviedol počas svojej série pre Post-Dispatch Bouwmeester.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies