NHL: Boston prišiel o sériu, hetrik Vrbatu

NETKY.SK • 8 December 2015, 07:31 • 2 min
NHL: Boston prišiel o sériu, hetrik Vrbatu

BOSTON - V trojzápasovom pondelkovom programe NHL sa predstavil jediný slovenský hokejista. Obranca Zdeno Chára zostal bez bodu a jeho Boston prehral na domácom ľade s Nashvillom 2:3.

slovakia

left justify in out

Chára odkorčuľoval 22:18 min a pripísal si 2 strely a 1 zblokovanú strelu plus 2 trestné minúty. Hráči Bostonu vystrelil len 17-krát na bránku súpera, čo je ich najnižšia ofenzívna snaha z celej sezóny. O víťazstve hostí rozhodol švédsky útočník Viktor Arvidsson 4:56 min pred koncom tretej tretiny, dvoma presilovkovými gólmi sa blysol švajčiarsky obranca Roman Josi. Tomu druhému predchádzala situácia, v ktorej Chára nedokázal vyhodiť puk z obrannej tretiny.Boston viedol 1:0 aj 2:1, ale zápas nedotiahol do úspešného konca. A to jeho hráči ťahali solídnu sériu 8 zápasov so ziskom minimálne bodu


"Hrali sme dobre už aj predtým, ale až dnes sme našli cestu k víťazstvu. Najmä v druhej polovici zápasu sme hrali disciplinovane a nedávali súperovi šance ísť do presilových hier,“ uviedol švajčiarsky obranca Roman Josi, prvá hviezda duelu. Zatiaľ čo on chválil disciplínu, tréner Bostonu prskal za 26 trestných minút svojich hráčov. "Mali sme hrať múdrejšie v tomto smere. Posielali sme súperových hráčov do presiloviek, z ktorých dostali povestné ´momentum´ zápasu na svoju stranu," uviedol Claude Julien z lavičky Bruins.

Hráči Vancouveru zdolali na domácom ľade súperov z Buffala 5:2. Výrazne im k tomu pomohol hetrik českého útočníka Radima Vrbatu. Tridsaťštyriročný skúsený krídelník v 25 zápasoch skóroval iba trikrát, teraz mu na tri góly stačil jeden zápas.

Pondelkové sumáre NHL:

Boston - Nashville 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Góly: 5. K. Miller (Krejčí, Beleskey), 31. Eriksson (Spooner, Bergeron) - 20. Josi (Ribeiro, S. Weber), 32. Josi, 56. Arvidsson (Hodgson, S. Weber)
Zdeno Chára (Boston) odohral 22:18 min, 2 strely, 1 zblokovaná strela, 2 trestné minúty

Colorado - Minnesota 2:1 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Góly: 25. Barrie (Söderberg, Comeau), 64. J. Mitchell (Duchene, Barrie) - 54. Parise (Mikael Granlund, Pominville)

Vancouver - Buffalo 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Góly: 9. Vrbata (Higgins, B. Hutton), 17. Vrbata (Hamhuis, D. Sedin), 25. Prust (Dorsett, Cracknell), 38. H. Sedin (Edler, D. Sedin), 55. Vrbata (Cracknell, Prust) - 7. B. Gionta (J. McGinn), 42. Reinhart (O´Reilly)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies