NHL: Boston bojuje o ôsme play-off v rade napriek únave

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 11:40 • 2 min
NHL: Boston bojuje o ôsme play-off v rade napriek únave

BOSTON - Hokejistom tímu Boston Bruins sa s vypätím všetkých síl darí držať v tabuľke Východnej konferencie zámorskej NHL na ôsmom mieste, ktoré "medveďom" zaručuje postup do play-off.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti majú Bruins na svojom konte 89 bodov, o tri viac ako deviata Ottawa. Na Senators však do konca základnej časti čaká ešte sedem duelom, kým Boston sa predstaví už len v šiestich. "Bojujeme o každučký bodík. Všetky sa rátajú. Nemôžeme ovplyvniť výsledky iných duelov, preto sa musíme sústrediť na svoje výkony," povedal pre Boston Herald slovenský kapitán mužstva Zdeno Chára.


Počas ostatného víkendu urobil Boston dôležitý krok k vyraďovacej časti o Stanleyho pohár, keď naplno bodoval v oboch vystúpeniach. Najprv v sobotu zdolal už istého postupujúceho do play-off New York Rangers 4:2 a o deň neskôr uspel aj v Raleigh proti Caroline 2:1 po predĺžení. "Máme za sebou veľmi dôležitý zápas. Obe mužstvá hrali aj v sobotu. My aj Carolina sme na ľade tvrdo pracovali a veľa obetovali. Keďže stretnutie dospelo do predĺženia, bolo to kto z koho, no my sme napokon našli cestu k víťazstvu," doplnil skúsený bek.


Nedeľňajší triumf nad Hurricanes zariadil 37 sekúnd pred koncom predĺženia český mladík David Pastrňák svojím desiatym gólom v sezóne. "Snažil som sa len trafiť bránku. Mieril som do hornej časti, pretože gólman súpera sa musel presúvať. Nešlo to až tak vysoko, ako som plánoval, no puk vošiel dovnútra," poznamenal 18-ročný rodák z Havířova.


Trénera Bruins Clauda Juliena najviac potešil zisk dvoch bodov, to je v súčasnosti podľa neho najdôležitejšie. "V predchádzajúcich zápasoch sme hrali dobre, no nie vždy sa nám podarilo zvíťaziť. Teraz nás najviac zaujímajú výsledky. Dnešok isto nebol ideálny, no som hrdý na chlapcov, pretože ukázali nasadenie a chuť bojovať napriek únave," doplnil kouč Julien.


Boston bojuje o ôsmy prienik do play-off v rade, naposledy sa to "medveďom" nepodarilo v ročníku 2006/2007.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona