NHL: Boston aj vďaka gólu Cháru vyradil Detroit, Gáborík s LA Kings žijú

NETKY.SK • 27 Apríl 2014, 08:54 • 2 min
NHL: Boston aj vďaka gólu Cháru vyradil Detroit, Gáborík s LA Kings žijú

NEW YORK - Hokejisti Bostonu postúpili v play off zámorskej NHL do semifinále Východnej konferencie. V piatom zápase série s Detroitom zdolal obhajca na domácom ľade Red Wings 4:2 aj vďaka gólu jeho slovenského kapitána Zdena Cháru. Pre Detroit, ktorého dres oblieka slovenská dvojica Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, sa tak boje o Stanleyho pohár v tejto sezóne skončili.

slovakia

left justify in out

 Boston, ktorý vyhral po základnej časti Prezidentskú trofej, sa v semifinále stretne s Montrealom Canadiens, ktorý vyradil Tampu Bay. V drese medveďov opäť chýbal obranca Andrej Meszároš, za Detroit nenastúpil Tomáš Jurčo. Chára bol na ľade vyše 23 minút, Tatar odohral vyše 13 minút a zapísal si jeden mínusový bod.
      

Los Angeles Kings odvrátili aj druhú hrozbu vypadnutia vo štvrťfinále play off Západnej konferencie, keď v noci na nedeľu vyhrali v San Jose 3:0, k čomu prispel asistenciou aj slovenský útočník kráľov Marián Gáborík. Los Angeles v sérii znížilo na 2:3, v šiestom súboji sa séria sťahuje do LA.
      

Minnesota na západe prehrala v Denveri s Coloradom 3:4 po predĺžení a Avalanche sú tak už len jednu výhru od postupu do 2. kola play off, keď sa v sérii ujali vedenia 3:2. V rovnakej pozícii je na východe aj Pittsburgh, ktorý doma zdolal Columbus 3:1 a už len jedna výhra ho delí od postupu.

      

Výsledky 1. kola play off NHL
štvrťfinále Východnej konferencie, 5. zápasy
Boston - Detroit 4:2 (za domácich Z. CHÁRA 1+0)
/konečný stav série: 4:1, postúpil Boston/
Pittsburgh - Columbus 3:1
/na zápasy: 3:2/

      

štvrťfinále Západnej konferencie, 5. zápasy
Colorado - Minnesota 4:3 pp
/na zápasy: 3:2/
San Jose - Los Angeles 0:3 (za hostí M. GÁBORÍK 0+1/

/na zápasy: 3:2/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies