NHL: Bortuzzo dostal za zákrok na Jágra dvojzápasový dištanc

NETKY.SK • 4 December 2014, 09:45 • 2 min
NHL: Bortuzzo dostal za zákrok na Jágra dvojzápasový dištanc

PITTSBURG - Obranca Pittsburghu Robert Bortuzzo si nezahrá v najbližších dvoch zápasoch NHL.

slovakia

left justify in out

Oddelenie hráčskej bezpečnosti potrestalo kanadského hokejistu za nebezpečný atak na českého veterána Jaromíra Jágra v súboji proti New Jersey, ktorý sa hral v noci na stredu. Útočník "diablov" sa po tvrdom zákroku do hry nevrátil, Devils prehrali 0:1 a natiahli šnúru prehier už na päť zápasov. Informoval web NHL.
      

Bortuzzo si vyšliapol na 42-ročného krídelníka necelé dve minúty pred koncom druhej tretiny. Jágr pri zadnom mantineli odohral puk a následne inkasoval tvrdý "hit" do oblasti hlavy a krku, po ktorom napokon po vlastných odkorčuľoval na striedačku. Do hry však už nezasiahol. "Diabli", ktorí majú v súčasnosti veľké problémy s maródkou, prišli v zápase aj o Jágrovho krajana Patrika Eliáša a Stephena Giontu. 
      

Rozhodcovia neudelili Bortuzzovi žiadny trest, čo rozčúlilo trénera New Jersey Petra DeBoera. "Ak by to niekto spravil Crosbymu, vypukne ďalšia svetová vojna. Bol to úplne zbytočný zákrok. Liga si naň posvieti a verím, že sa rozhodne správne," dodal 46-ročný kormidelník.
      

Oddelenie hráčskej bezpečnosti poukázalo na "bezohľadnú povahu" zákroku, ktorý prišiel "extrémne neskoro". Podľa neho sa Jágr nemal šancu v momente kontaktu nijako brániť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies