NHL: Bondru mrzí stav v slovenskom hokeji, páči sa mu hra Tatara

NETKY.SK • 21 Október 2015, 17:19 • 2 min
NHL: Bondru mrzí stav v slovenskom hokeji, páči sa mu hra Tatara

WASHINGTON - Bývalý slovenský hokejový reprezentant Peter Bondra sa v rozhovore pre MF DNES vyjadril o situácii v slovenskom hokeji. Patrí do tímu ľudí, ktorí podporujú zmenu vo vedení Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

slovakia

left justify in out

"Čo sa deje, ma veľmi mrzí. Bol som pri tom, chceli sme s našou skupinou priniesť určitú kredibilitu. Slovenský hokej potrebuje zmenu, my sme dali dokopy celkom silné 'mužstvo', ale bohužiaľ to nedopadlo," uviedol Bondra. Dodal však, že dúfa v dohodu medzi zväzom a skupinou hráčov okolo Michala Handzuša. Tí požadujú zmenu stanov pre voľby prezidenta SZĽH, odstúpenie aktuálneho prezidenta Igora Nemečka a nové voľby na jeho post.

 

Autor "zlatého gólu" na majstrovstvách sveta 2002 hovoril aj o mladých slovenských hráčoch. Podľa jeho slov sa mu páči útočník Detroitu Tomáš Tatar: "V minulej sezóne ukázal všetkým nielen to, že je hráč pre NHL, ale že má potenciál dať 30 aj 40 gólov a byť hviezdou Detroit Red Wings. To je veľmi povzbudivé." Inak je skôr sklamaný, napríklad z Richarda Pánika, ktorý sa neudržal v Toronte. Problém vidí aj v tom, že starší hráči odchádzajú a nemá ich kto nahradiť. Verí však, že Slováci zamiera do NHL vo väčšom počte.

 

To by sa mohlo podariť aj útočníkovi Radovanovi Bondrovi, ktorý aktuálne pôsobí v zámorskej juniorskej WHL v drese Vancouveru Giants. Na tréningovom kempe sa pokúšal zaujať vedenie klubu Chicago Blackhawks. "Vraj sme nejakí vzdialení príbuzní, o čom ale neviem," povedal Bondra. "Ja som ho ešte nikdy nestretol. Videl som ho ale na majstrovstvách sveta do 20 rokov a hral tam veľmi dobre. Hlavne v defenzíve bol vždy tam, kde mal byť, to isté v oslabeniach. Takže verím, že sa teraz vyhrá, posunie sa ďalej, a že ho o rok o dva uvidíme v NHL."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona