NHL: Bondra osobne zablahoželá Ovečkinovi k rekordu neskôr

NETKY.SK • 5 November 2014, 09:44 • 2 min
NHL: Bondra osobne zablahoželá Ovečkinovi k rekordu neskôr

WASHINGTON - Rus Alexander Ovečkin definitívne poslal do histórie rekord Petra Bondru v počte získaných kanadských bodov v drese Washingtonu Capitals.

slovakia

left justify in out

To, čo Slovákovi trvalo štrnásť rokov, Rus zvládol za deväť. Bondra bol doteraz rekordérom s 825 bodmi, Ovečkin ich má po utorňajšom zápase s Calgary už o dva viac. Z rekordu však veľkú radosť nemal. Capitals opäť prehrali, už piaty raz za sebou - s Calgary 3:4 po predĺžení.

 

Bondra nechýbal na utorkovom stretnutí, súboj sledoval z lóže majiteľa klubu. Po zápase zablahoželal Ovečkinovi. "Bolo vzrušujúce sledovať Alexa v drese Capitals počas jeho doterajšej skvelej kariéry. Som rád aj za neho, absolútne si to zaslúži. Bola to len otázka času, kedy ma prekoná. Je to veľmi talentovaný hráč, úprimne mu blahoželám k rekordu. Vo zvyšku kariéru mu želám veľa šťastia, aby mohol prekonávať aj ďalšie rekordné zápisy v štatistikách Capitals," povedal Bondra, ktorý sa pôvodne chystal blahoželať osobne do kabíny, no počká si na víťazný zápas. "Potrebovali sme vyhrať, pôjdem až po víťaznom zápase." 

 

Ovečkin už je držiteľom viacerých rekordných zápisov Capitals. Dva stále patria Bondrovi, rodák z Lucku však o ne môže prísť už v najbližších mesiacoch. Bondra je stále so 472 gólmi najlepším strelcom histórie Capitals a na svojom konte má aj 70 víťazných presných zásahov. Ovečkin v týchto štatistikách zaostáva o 44, resp. 3 góly. Obe hviezdy sú z rôzneho prostredia, mali iné východiskové pozície v Capitals, ale mnohé ich spája. Pred pôsobením v NHL si vyskúšali seniorský hokej v Európe, ani jeden z nich nevyhral Stanleyho pohár. Obaja majú nos na góly. Vo Washingtone mal priaznivejšie podmienky na štart Ovečkin, ktorý bol jednotkou draftu. Bondru si klub vybral ako 156. v poradí. Slovenský kanonier potreboval na 825 bodov 961 zápasov, ruský sa osamostatnil na čele tabuliek v 691. dueli kariéry. "Alex má neskutočný herný štýl. Aj keď nie ste fanúšikom hokeja, na ľade vás upúta. Naozaj bolo len otázkou času, kedy ma prekoná," doplnil Bondra. 

 

Ovečkin vstúpil do NHL v sezóne 2005/2006. V priemere dal 0,62 gólu na zápas, čo ho radí v historických tabuľkách ligy medzi hráčmi s minimálne 300 zápasmi na piate miesto. "Blahoželám Alexovi Ovečkinovi k dosiahnutiu pozície najproduktívnejšieho hráča histórie Washingtonu Capitals. Je to úžasný hráč, ktorý má pred sebou množstvo skvelých rokov a úspechov," gratuloval Ovečkinovi legendárny Wayne Gretzky. Informácie zverejnili Washington Post a CapitalsOutsider.com. 

(SITA, pp;mj),201411050052



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies