NHL: Bondra fandí Washingtonu, páčia sa mu aj Chicago či Ottawa

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 13:40 • 2 min
NHL: Bondra fandí Washingtonu, páčia sa mu aj Chicago či Ottawa

BRATISLAVA - Strelec zlatého gólu z finále majstrovstiev sveta 2002 v Göteborgu Peter Bondra nemá pred začiatkom play-off v zámorskej hokejovej NHL jasného favorita na zisk cenného Stanleyho pohára.

slovakia

left justify in out

 V minulosti elitný kanonier tímu Washington Capitals však má niekoľko mužstiev, ktoré s obľubou sleduje a považuje ich za kandidátov na spomenutú trofej. "Pohár doprajem najlepšiemu. Je veľmi ťažké pozerať hokej a nesledovať, ako hrá Chicago. Som priaznivec Chicaga, pretože tam hrá Marián Hossa a páči sa mi, akým štýlom Blackhawks hrajú hokej. A nemôžem vynechať ani Washington. Myslím si, že v tomto roku majú Capitals silné mužstvo, v obrane sa výrazne zlepšili a brankár Holtby ich ťahá správnym smerom. Nemožno prehliadnuť ani NY Rangers, je to veľmi dobré mužstvo. Myslím si, že do finále play-off postúpia z Východnej konferencie Washington alebo NY Rangers," prezradil počas pobytu na Slovensku Peter Bondra.

 

V minulosti vynikajúci krídelník v zámorí pozorne sleduje aj účinkovanie ďalších Slovákov. "Prekvapil ma Marko Daňo. Ukazuje sa vo veľmi dobrom svetle, vyšiel mu záver tejto sezóny a v budúcej možno bude mať miesto v prvom tíme od začiatku. Tomáš Tatar takmer dosiahol 30 gólov. Niektorí naši chalani však boli v tejto sezóne častejšie zranení, čo je veľká škoda. Aj Zdeno Chára dohrával sezónu so sebazaprením. Chalani mali dobrý ročník, ale trochu boli aj smoliari, čo sa týka zranení. Myslím si, že naplnili svoje predpoklady," poznamenal 47-ročný rodák z Lucku. 

 

Podľa Petra Bondru je pre celé zámorie obrovským prekvapením, že do play-off sa nedostal obhajca Stanleyho pohára, tím Los Angeles Kings. "Je to trochu sklamanie a veľký šok pre celú NHL. Veď obhajca Stanleyho pohára nepostúpil do vyraďovacej časti. Ukazuje to, aká je NHL náročná súťaž, k postupu často chýba bod či dva. Príkladom sú teraz LA alebo Boston. Pred sezónou žiadny expert isto nepredvídal, že tieto tímy nepostúpia do play-off. Na druhej strane, čo urobila Ottawa v závere základnej časti, keď dohnala hrozivé manko a je v play-off, je veľké pozitívum a príjemné prekvapenie," pokračoval. 

 

Už iba z pozície klubovej legendy v súčasnosti sleduje Peter Bondra ruského útočníka Alexandra Ovečkina, ako prekonáva jeho individuálne rekordy vo Washingtone. "Veľmi ma to nemrzí, že ma oberá o klubové maximá. Keby sa mu to podarilo napríklad v poslednom zápase kariéry, možno by ma to trochu škrelo, ale takto vôbec nie. Chalan má pred sebou možno ešte nejakých 300 gólov. Teším sa z jeho výkonov, v tejto sezóne hrá veľmi dobre. V minulom ročníku bol sklamaný z toho, že sa nedarilo jemu ani klubu. Teraz je to poriadny obrat - nový kouč, nový systém. Tím dokáže vyhrávať náročné zápasy aj najtesnejším rozdielom. Mužstvo je lepšie ako v minulosti," myslí si v minulosti generálny manažér slovenskej reprezentácie. 

 

Bondru v zámorskej NHL prekvapilo, že ani jeden z hokejistov nedosiahol hranicu 90 kanadských bodov. "Scoring šiel dole, ale Ovi-ho (Ovečkina, pozn.) to nejako nespomalilo. Som prekvapený, že len jeden hráč dal cez 50 gólov, bol ním práve Ovečkin. Neviem, prečo to tak je, no ukazuje to, že kvalita NHL stúpa a čoraz viac sa k najlepším pridávajú mladí hráči a potvrdzujú, že sú platní. Nehovoril by som o defenzívnejšej hre v súťaži, systém je viac 'prešpekulovaný'. Prísnejšie sa dodržiava systém," myslí si slovenský bývalý hokejista. 

 

Aktívnu hráčsku síce ukončil už pred ôsmimi rokmi, no korčule si stále rád obuje. "Ide väčšinou o charitatívne podujatia. Ako starí páni máme viacero akcií, naposledy som hral s politikmi - senátormi. Bola tam celkom dobrá atmosféra, hráči boli dosť 'nažhavení' a mali sme dosť lídrov. Cez prestávku asi piati chceli predniesť motivačnú reč, len som zazeral. Všetci majú za sebou politickú kariéru, v hokeji si nič nedarovali zadarmo. Inak som na hokejovom dôchodku, no pracujem pre Washington Capitals. Nie síce na dennej báze, ale som dosť vyťažený. Chodievam na zápasy, som zapojený v štruktúrach klubu. Venujem sa aj rodine, sledujem hokej a snažím sa pomáhať niektorým našim mladým chalanom. Ide napríklad o brankára Mateja Tomeka. Má šancu na druhé či tretie kolo draftu a dostal už približne dvadsať uvádzacích ponúk. Komunikoval som s jeho otcom a snažil sa im pomôcť nájsť správnu cestu. Aby Matej vedel v konkrétnej situácii hokejovo rásť a spĺňať predpoklady," uzavrel Peter Bondra, medzi slovenskými fanúšikmi stále veľmi obľúbený niekdajší hokejista. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies