NHL: Bol to skvelý mesiac, ale pred nami je veľa práce, tvrdí Halák

NETKY.SK • 2 December 2014, 07:43 • 2 min
NHL: Bol to skvelý mesiac, ale pred nami je veľa práce, tvrdí Halák

NEW YORK - Veľmi úspešné obdobie vo svojej kariére prežíva v zámorskej NHL slovenský hokejový brankár New Yorku Islanders Jaroslav Halák.

slovakia

left justify in out

"Ostrovania" odohrali najlepší mesiac november za posledných 34 rokov, k čomu výrazne prispel výbornými výkonmi práve 29-ročný brankár. Jeho forma neušla ani predstaviteľom NHL, ktorí ho vybrali za prvú hviezdu uplynulého týždňa.
      

"Bol to skvelý mesiac," povedal Halák ako hosť diskusnej relácie NHL Live. "Je veľmi zábavné a príjemné, keď víťazíte ako tím. Veľmi nás to teší, ale stále je pred nami veľa práce," dodal slovenský gólman. Islanders vyhrali 11 z uplynulých 13 zápasov, čo sa im podarilo prvýkrát po 24 rokoch a celkovo majú na konte už 17 triumfov z 24 duelov, vďaka čomu sú so ziskom 34 bodov v Metropolitnej divízii na druhom mieste len o skóre za Pittsburghom Penguins. Vyhrať 14 z prvých 24 zápasov sa im podarilo vôbec prvýkrát v histórii klubu. Pod úspech tímu sa podpísal aj slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý je momentálne zranený.
      

Halák v minulom týždni vychytal tri víťazstvá s priemerom 0,95 inkasovaného gólu na zápas a s 96,4 percentuálnou úspešnosťou zásahov. Svoju osobnú sériu natiahol na deväť víťazstiev a už len jeden triumf ho delí od vyrovnania klubového rekordu, ktorý od roku 1982 drží Billy Smith. Najbližšie hostia Islanders v noci na stredu Ottawu Senators.
      

Svoje pôsobenie v drese "ostrovanov" odštartoval Halák tromi víťazstvami, ale potom prišli nepresvedčivé výkony, štyri prehry za sebou a médiá začali pochybovať o pozícii slovenského brankára v tíme. Haláka však podržal tréner John Capuano, ktorý vyhlásil, že je brankárskou jednotkou. "Musel som chytať lepšie a byť prospešnejší pre tím. Vedel som, že to dokážem. V poslednom čase sa nám darí strieľať góly v kľúčových momentoch, perfektne bránime presilovky a to je podľa mňa kľúč k úspechu," dodal na záver Halák, ktorý sa v tejto sezóne postavil do bránky šestnásťkrát, z toho dvanásťkrát sa tešil z víťazstva. V štatistikách brankárov celej NHL je v prvej desiatke v počte víťazstiev, v priemer inkasovaného gólu na zápas (2,13), v úspešnosti zásahov (92,6), ako aj v počte shutoutov (3).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona