NHL: Blues predĺžili o rok zmluvu s trénerom Hitchcockom

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 18:27 • 2 min
NHL: Blues predĺžili o rok zmluvu s trénerom Hitchcockom

ST.LOUIS - Vedenie zámorského hokejového klubu NHL St. Louis Blues predĺžilo o ďalší rok kontrakt s trénerom Kenom Hitchcockom. Skúsený kormidelník povedie Blues v šiestej sezóne za sebou. Informoval web nhl.com.

slovakia

left justify in out

Hokejisti s notou na drese majú za sebou úspešnú sezónu. Prvýkrát od roku 2001 sa dostali do finále Západnej konferencie, kde podľahli v šesťzápasovej sérii San Jose Sharks. Blues zároveň prvýkrát od sezóny 2011-12 vyhrali sériu v play off, keď v 1. kole vyradili obhajcov Stanley Cupu Chicago Blackhawks 4:3 na zápasy. V ďalšom kole takisto v sedemzápasovej bitke poslali na dovolenky Dallas Stars, ale na "žralokov" už nestačili. Pod vedením Hitchcocka majú Blues v play off bilanciu 20-27 vrátane 10-10 v tomto roku.

 

"Myslím si, že všetci máme pocit nedokončenej práce. Boli sme dve víťazstvá od finále a chceme sa tam raz dostať. Hitchcock je muž na správnom mieste, výnimočný taktik a keď dodržíme jeho plán, tak je nás ťažké zdolať. Dokáže sa dostať hráčom pod kožu a nie je váš najlepší kamarát, ale tak to má byť. Od každého vyžaduje maximum a spĺňa všetky atribúty kvalitného kouča. Počas piatich rokov odviedol skvelú prácu a cítime, že pod jeho vedením budeme úspešní," povedal pred Post-Dispatch kapitán Blues David Backes.

 

Šesťdesiatštyriročný Hitchcock má s Blues v základnej časti bilanciu 224-103-36 v 363 zápasoch. S 224 víťazstvami je v klubovej histórii druhý za Joelom Quennevilleom (307) a s percentuálnou úspešnosťou víťazstiev 66,7 je dokonca na prvom mieste.

 

Počas 19 sezón v profilige viedol Dallas Stars, Philadelphiu Flyers, Columbus Blue Jackets a Blues v 1404 zápasoch, z ktorých 757 bolo víťazných. Ešte 26 víťazstiev mu chýba k tomu, aby predbehol na treťom mieste historického rebríčka Ala Arboura. Na čele je Scotty Bowman (1244), druhú priečku okupuje Quenneville (801).

 

Hitchcock v roku 1999 doviedol Dallas k Stanley Cupu a o rok neskôr do finále. V roku 2012 vyhral Jack Adams Award pre najlepšieho trénera roka. Okrem toho získal na lavičke Kanady v úlohe asistenta tri zlaté olympijské medaily v rokoch 2002, 2010 a 2014.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona