NHL: Blue Jackets aj Stars vyrovnali stav série, Chára mal 6 bodyčekov pri prehre v druhom predĺžení

NETKY.SK • 28 Apríl 2019, 09:15 • 2 min
NHL: Blue Jackets aj Stars vyrovnali stav série, Chára mal 6 bodyčekov pri prehre v druhom predĺžení

BOSTON - Hokejisti Columbusu Blue Jackets zvíťazili nad hráčmi Bostonu Bruins 3:2 po dvojnásobnom predĺžení v sobotňajšom stretnutí semifinále Východnej konferencie NHL.

slovakia

left justify in out

V úvodnom zápase série zvíťazil Boston rovnakým skóre, stav série 2. kola play-off je vyrovnaný 1:1.

O víťazstve Columbusu v zápase číslo 2 rozhodol gólom v 84. min Matt Duchene, ktorý skóroval v presilovej hre. Kanadský center dorazil strelu Artemija Panarina za brankára Bruins a potrestal vylúčenie Patrica Bergerona za podrazenie. "Panarin skvele vystrelil, ale myslím si, že brankár to čakal. Puk sa dostal ku mne a ja som bol schopný nájsť dieru, kam som ho poslal. Úprimne, tento zápas nebol žiadna zábava. Takto to chodí v play-off, veľa z nás dnes len naháňalo puk, ale musíte sa s tým zmieriť," uviedol Duchene pre oficiálny ligový web.

V dueli sa predstavil jeden slovenský hokejista. Obranca a zároveň kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral 28:27 min, pripísal si jednu strelu na bránku, ale aj 6 bodyčekov a na konci jeden plusový bod. Chára bol druhým najviac "hitujúcim" hráčom svojho mužstva. V bránke domácich opäť dostal prednosť Fín Tuukka Rask pred Jaroslavom Halákom. Slovenský gólman Bruins sa počas play-off ešte v bránke neobjavil. Séria pokračuje v utorok 30. apríla na ľade Columbusu.

"Myslím si, že to bol tesný zápas. Tretia tretina bola naša, ale nedokázali sme skórovať. Oba tímy mali šance na víťazstvo. Bolo to naozaj tesné, prišla presilovka v druhom predĺžení a oni rozhodli," uviedol Rask. Fín si pripísal 38 úspešných zákrokov.

Aj stav série medzi St. Louis a Dallasom v semifinále Západnej konferencie je vyrovnaný 1:1. Druhý zápas v St. Louis sa skončil triumfom Dallasu 4:2, fínsky mladík v drese víťazného tímu Roope Hintz strelil dva góly a pridal aj asistenciu. "Užívam si tieto zápasy. Myslím si, že sú to tie najzábavnejšie," vyjadril sa 22-ročný Hintz, ktorý v prvých ôsmich zápasoch play-off v kariére nazbieral 7 bodov. Séria pokračuje v pondelok 29. apríla v Dallase.

Play-off zámorskej hokejovej NHL - semifinále konferencií - sobota:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA


Boston - Columbus 2:3 po dvojnásobnom predĺžení (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1) - stav série 1:1
Góly: 8. Grzelcyk (McAvoy, David Krejčí), 23. Pastrňák (Coyle, Johansson) - 22. Panarin (S. Jones, Atkinson), 29. Panarin (S. Jones), 84. Duchene (Panarin, Atkinson)
Zdeno Chára (Boston) odohral 28:27 min, 0+0, +1, 2 trestné minúty, 1 strela, 6 "hitov"

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

St. Louis - Dallas 2:4 (1:3, 0:0, 1:1) - stav série 1:1
Góly: 15. Parayko (R. O'Reilly, Perron), 42. Schwartz (Parayko) - 8. Hintz (Zuccarello, Dickinson), 14. Heiskanen (Hintz, Zuccarello), 15. Janmark (Dickinson), 60. Hintz (Jamie Benn)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona