NHL: Bergevin, Lombardi a Murray kandidátmi na GM roku

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 14:01 • 2 min
NHL: Bergevin, Lombardi a Murray kandidátmi na GM roku

NEW YORK - Zámorská NHL predstavila trio finalistov na ocenenie pre najlepšieho generálneho manažéra roku. Kandidátmi na prestížnu trofej sú Marc Bergevin z Montrealu Canadiens, Dean Lombardi z Los Angeles Kings a Bob Murray z Anaheimu Ducks.

slovakia

left justify in out

Bergevin a Murray sú medzi finalistami druhý rok za sebou, pre Lombardiho je účasť vo finálovej trojici premiérou. Marc Bergevin v letnom prestupovom období získal pre "Canadiens" Daniela Briera, s ktorým do klubu prišli aj Douglas Murray a George Parros. V priebehu sezóny klub posilnil aj hviezdny Thomas Vanek. Montreal prvýkrát od sezóny 1992/1993 zaznamenal v základnej časti minimálne 100 bodov a zaistil si druhé miesto vo východnej konferencii.
      

"Marc odviedol od svojho príchodu do klubu skvelú prácu. Jeho charizma a zmysel pre dobré rozhodnutia pozdvihli náš tím na vyššiu úroveň," citoval oficiálny web ligy trénera "Habs" Michela Therriena.
      

Pod taktovkou generálneho manažéra Kings Deana Lombardiho si hokejový klub z Kalifornie zaistil piate play off za sebou a predstavil sa v troch konferenčných finále v sérii. Predĺžil kontrakty s viacerými kľúčovými členmi kádra a pred play off do tímu priviedol slovenské ofenzívne eso Mariána Gáboríka, ktorý je momentálne najlepším strelcom vyraďovacej časti súťaže.
      

Bob Murray zaznamenal s tímom Anaheimu rekordnú sezónu v mnohých smeroch. Tím "káčerov" vyhral prvýkrát v histórii Západnú konferenciu, dosiahol rekordný počet 54 víťazstiev a získal takmer 71% všetkých možných bodov v základnej časti. Zmluvu predĺžil s hráčmi ako Saku Koivu, či Kyle Palmieri a presvedčil fínskeho veterána Teemu Selänneho, aby v klube zotrval ešte jednu sezónu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies