NHL: Bach, Bettman, Fasel a Fehr nenašli v New Yorku riešenie

NETKY.SK • 4 Február 2017, 13:10 • 2 min
NHL: Bach, Bettman, Fasel a Fehr nenašli v New Yorku riešenie

NEW YORK - Štvorica hlavných predstaviteľov diskusie o prípadnej účasti hokejistov NHL na budúcoročných ZOH v Kórejskej republike nenašla v piatok riešenie.

slovakia

left justify in out

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Rene Fasel upozornil, že čas na rozhodnutie neúprosne plynie.

 

Spoločne s ním v New Yorku rokovali prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach, komisár zámorskej súťaže Gary Bettman a šéf hráčskej asociácie NHLPA Don Fehr. Majitelia klubov nechcú pustiť hráčov do Pjongčangu a tým prerušiť nasledujúcu sezónu na takmer tri týždne. Podľa Fasela sa musí ďalšie stretnutie uskutočniť čo najskôr. "V marci na mňa čaká koordinačná komisia, potrebujeme informácie o ubytovaní či doprave. Čím skôr spoznáme výsledok, tým lepšie pripravíme podmienky pre hráčov NHL i celú ligu," vyhlásil Fasel pre agentúru AP.

 

Bettman a majitelia klubov zvažujú vynechanie ZOH 2018 a návrat na olympijskú scénu o štyri neskôr v Číne. Predpokladajú, že MOV by súhlasil s takýmto scenárom. Neláka ich prerušenie súťaže bez značných výhod, ani štrnásťhodinový časový posun či pomerne malý trh v Kórejskej republike. "Kluby sa pýtajú, čo by znamenalo prerušenie sezóny. Záleží im na vyrovnanosti zápolení, zdraví a blahu hokejistov, obávajú sa ich možnej únavy," vysvetlil komisár NHL.

 

Hráči sa chcú predstaviť na šiestych zimných olympijských hrách za sebou. "Existuje spoločný záujem o rozvoj NHL v kooperácii s medzinárodným hokejom. Máme rôzne názory v porovnaní s majiteľmi, týkajú sa postavenie ZOH, špeciálne v Kórejskej republike," povedal Fehr. Podľa šéfa NHLPA bola prítomnosť Bacha pozitívnym znamením: "Je dobré, že preukázal záujem, viedli sme úprimnú debatu bez konkrétnych dohôd." MOV sa síce zapojil do diskusie, jeho prezident však zdôraznil, že k dohode musia dospieť zvyšné tri strany. "Všetci by sme radi videli najlepších hráčov na ZOH 2018 a vieme, že oni to cítia rovnako. Takže dúfame v súlad medzi IIHF a NHL, aby sa hráčom splnili olympijské sny," uviedol Bach.

 

Hokejová federácia ponúkla peniaze na pokrytie cestovných a poisťovacích nákladov, nezhody spočívajú v iných bodoch. Zimné olympijské hry sa stali súčasťou vyjednávania o kolektívnej zmluve. Profiliga nedávno navrhla hráčskej asociácii, aby sa výmenou za účasť v Pjongčangu vzdala výpovednej opcie na rok 2019 a predĺžila zmluvu do sezóny 2024/2025, NHLPA odmietla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies