NHL: Babcock už v profilige odkoučoval 1000 duelov, jubilejné zápasy oslávili aj traja hráči

NETKY.SK • 5 Február 2016, 12:59 • 2 min
NHL: Babcock už v profilige odkoučoval 1000 duelov, jubilejné zápasy oslávili aj traja hráči

TORONTO - Mike Babcock vo štvrtok oslávil svoj jubilejný tisíci duel v pozícii hlavného trénera v kluboch NHL triumfom jeho Toronta nad New Jersey 3:2 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdvaročný odborník sa stal 25. kormidelníkom, ktorý v profilige odkoučoval štvorciferný počet stretnutí. Zaujímavosťou je, že aj trojica jeho zverencov vo štvrtok absolvovala jubilejné súboje v NHL - obranca Dion Phaneuf ich má na svojom konte 800, krídelník Joffrey Lupul 700 a center Nazem Kadri 300.

 

"Nechápte ma zle. Som veľmi hrdý na svoj tisíci zápas, no veľkú radosť mám aj z Diona, Joffreya a Nazema. Beriem to však tak, že sme dosiahli víťazstvo. Nič viac a nič menej," povedal Babcock.


V profilige aktuálne pracuje ďalších osem kormidelníkov, ktorí odkoučovali aspoň tisíc duelov. Sú nimi Joel Quenneville, Lindy Ruff, Ken Hitchcock, Barry Trotz, Paul Maurice, Darryl Sutter, Alain Vigneault a Dave Tippett. Mike Babcock začal trénerskú kariéru v Anaheime, neskôr strávil desať sezón v Detroite a od leta 2015 pracuje pre Toronto. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona