NHL: Asistent trénera Ottawy Reeds prehral boj s rakovinou

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 10:39 • 2 min
NHL: Asistent trénera Ottawy Reeds prehral boj s rakovinou

OTTAWA - Asistent trénera hokejistov Ottawy Senators Mark Reeds zomrel v utorok vo veku nedožitých 56 rokov. Ako informovala agentúra AP, o život ho pripravila rakovina.

slovakia

left justify in out

Reedsovi diagnostikovali zákernú chorobu minulý rok. Správa o jeho úmrtí zastihla "senátorov" deň pred ich úvodným zápasom 1. kola play off NHL, kde si zmerajú sily s Montrealom Canadiens.

 

Reeds ako hráč pôsobil v profilige osem sezón, za St. Louis Blues a Hartford Whalers odohral spolu 365 zápasov. Trénerskú kariéru začal v nižších súťažiach, v roku 2007 sa stal hlavným koučom tímu Owen Sound Attack v OHL. O štyri roky neskôr doviedol mužstvo k celkovému triumfu v súťaži a zisku Robertsonovho pohára. Následne o jeho služby prejavila záujem Ottawa, kde sa stal súčasťou trénerského tímu Paula MacLeana.

 

"Môžem úprimne povedať, že vďaka nemu sa zo mňa stal lepší hokejista. Vždy bol pozitívne naladený, ochotný pomôcť. Bude nám všetkým chýbať ako tréner a ešte viac ako priateľ," povedal švédsky kapitán Ottawy Erik Karlsson. Generálny manažér klubu Bryan Murray, ktorý sám bojuje s rakovinou, verí, že hráči naplnia Reedsov odkaz. "Naposledy nás navštívil pred desiatimi dňami a chalanom povedal, nech vyhrajú celé play off. Bolo by skvelé, ak by sme naplnili jeho posledné želanie," dodal Murray.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies