NHL: Asistencie obrancov Sekeru a Cháru, štyri góly Ovečkina, Backstrom 1+4

NETKY.SK • 11 December 2013, 07:26 • 2 min
NHL: Asistencie obrancov Sekeru a Cháru, štyri góly Ovečkina, Backstrom 1+4

NEW YORK - Osem slovenských hokejistov zasiahlo v noci na stredu do diania v zámorskej NHL. Z nich sa bodovo presadili len obrancovia Andrej Sekera a Zdeno Chára, ktorí si svoje osobné štatistiky rozšírili o asistencie.

slovakia

left justify in out

Chára si ju pripísal vo víťaznom zápase v Calgary (2:1) a okrem nej sa prezentoval aj dvoma streleckými pokusmi, jedným plusovým bodom a na ľade strávil 24:22 minút. Sekerove dve asistencie však Caroline v Edmontone nepomohli, Hurricanes prehrali 4:5 po predĺžení. Okrem nich pribudla na jeho konto jedna "pluska" a počas 24:38 minútového času na ľade sa prezentoval aj dvoma strelami a vyhlásili ho za druhú hviezdu stretnutia.

Chicago triumfovalo v Dallase 6:2, Hossa, ktorý odohral 16:31 minút, domáceho brankára ohrozil dvoma strelami a mal jeden plusový bod, jeho spoluhráč Michal Handzuš bol na ľade viac ako 15 minút. V súboji Florida - Detroit boli úspešnejší domáci, ktorí vyhrali 3:2 po nájazdoch, Tomáš Kopecký ani Tomáš Tatar sa bodovo nepresadili, aj keď Tatar svoj nájazd premenil. Tampa Bay mala vo Washingtone skvelý úvod, keď viedla 3:0, ale Alexander Ovečkin v 15. minúte znížil na 1:3 a zavelil tak k veľkému obratu, ktorého bol sám "režisérom" keď pridal ešte ďalšie tri góly a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. Ešte o jeden bod lepšiu štatistiku mal Nicklas Backstrom (1+4) a stal sa druhou hviezdou. V tíme hostí Richard Pánik odohral necelých šesť minút.

Montreal utŕžil doma debakel 0:6 s Los Angeles, ktorému nezabránil ani jeden z dvojice jeho brankárov Carey Price-Peter Budaj. St. Louis vyhral vo Winnipegu 2:1, v jeho bránke ale tentoraz nestál Jaroslav Halák. Columbus, stále bez Mariána Gáboríka, vyhral na svojom ľade 5:4 s New Jersey, štyrmi bodmi sa na výhre podieľal Brandon Dubinsky (1+3). Do samostatných nájazdov dospel aj posledný zápas San Jose - NY Islanders, z výhry 3:2 sa po nich tešili hostia, hrajúci stále bez obrancu Ľubomíra Višňovského. Rozhodujúci nájazd premenil Kyle Okposo.  

Výsledky:

Edmonton - Carolina 5:4 pp (za hostí SEKERA 0+2)

Calgary - Boston 1:2 (za hostí CHÁRA 0+1)

 

Washington - Tampa Bay 6:5 pp a sn

Columbus - New Jersey 5:4, Montreal - Los Angeles 0:6

Buffalo - Ottawa 2:1 pp a sn

Florida - Detroit 3:2 pp a sn

NY Rangers - Nashville 1:4

Winnipeg - St. Louis 1:2, Dallas - Chicago 2:6

Colorado - Phoenix 1:3

San Jose - NY Islanders 2:3 pp a sn



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona