NHL: Ashton dostal za doping dištanc na 20 zápasov

NETKY.SK • 7 November 2014, 09:33 • 2 min
NHL: Ashton dostal za doping dištanc na 20 zápasov

TORONTO - Hokejista Toronta Maple Leafs Carter Ashton si pre porušenie dopingových predpisov nezahrá v NHL najbližších dvadsať stretnutí.

slovakia

left justify in out

Útočník podľa kolektívnej zmluvy počas tohto obdobia nebude dostávať ani plat a príde o 169-tisíc dolárov. Zároveň sa musí podrobiť liečbe. "Toronto Maple Leafs podporuje program proti užívaniu zakázaných látok a akceptuje aj dnešné potrestanie Cartera Ashtona. V tejto fáze prípadu však nebudeme nič bližšie komentovať," uviedol prezident Maple Leafs Brendan Shanahan.

 

Ashton údajne neúmyselne užil zakázaný clenbuterol počas náznakov astmatického záchvatu koncom augusta počas tréningu. Dvakrát omylom použil inhalátor kolegu, ktorý sa pripravoval s ním. "Chcel som si uvoľniť dýchanie, preto som rýchlo použil inhalátor. Nechal som si ho potom a použil som ho aj v úvode tréningového kempu pri ďalšom záchvate. Mylne som predpokladal, že nebudú žiadne problémy s použitím tohto inhalátora, ktorý mal byť podobný môjmu. Neskontroloval som ho, či je jeho obsah v súlade s dopingovými pravidlami. Nemal som však v úmysle získať žiadnu športovú výhodu a neporušil som vedome dopingové pravidlá. Lekári Maple Leafs mi už dávnejšie diagnostikovali astmu a odporučili inhalátor. Ako profesionálny hokejista som však zodpovedný za látky, ktoré sa dostanú do môjho tela. Nebudem sa odvolávať proti trestu. Som síce sklamaný, ale budem sa tvrdo pripravovať na návrat. Chcem pomôcť tímu," uviedol v reakcii Ashton. 

 

Dvadsaťtriročný Kanaďan odohral v tejto sezóne len tri stretnutia bez bodového zisku. V minulosti v NHL za doping potrestali len Seana Hilla a Zenona Konopku. Informácie zverejnil web NHL.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona