NHL: Arbitráž prisúdila Sobotkovi ročný kontrakt na 2,725 miliónov dolárov

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 20:09 • 2 min
NHL: Arbitráž prisúdila Sobotkovi ročný kontrakt na 2,725 miliónov dolárov

ST. LOUIS - Český hokejový útočník Vladimír Sobotka síce vymenil NHL za KHL, kde bude minimálne v nasledujúcej sezóne obliekať dres Avangardu Omsk, no pondelňajšia arbitráž v zámorí mu prisúdila novú zmluvu s tímom St. Louis Blues.

slovakia

left justify in out

Nezávislý súd stanovil dvadsaťsedemročnému centrovi ročný plat vo výške 2,725 miliónov dolárov. Tento kontrakt vstúpi do platnosti, pokiaľ sa Sobotka rozhodne vrátiť do NHL.
     

Sobotka minulý týždeň podpísal s Avangardom Omsk trojročnú zmluvu, ktorej súčasťou je, že po každej sezóne môže zamieriť späť do zámoria.
     

"Tešíme sa na návrat Vladimíra do dresu St. Louis v NHL. V nasledujúcej sezóne mu želáme všetko najlepšie," uviedol generálny manažér Blues Doug Armstrong.
     

Sobotka odohral v uplynulej sezóne za St. Louis 61 zápasov s bilanciou deväť gólov, 24 asistencií, 72 trestných minút a 14 "plusiek". V 6 dueloch play off pridal tri gólové prihrávky. Jeho najsilnejšou stránku boli vhadzovania, v ktorých dosiahol až 61,9-percentnú úspešnosť, čo je najviac zo všetkých hráčov profiligy.
     

Celkovo odohral v NHL 381 zápasov základnej časti a získal 123 bodov, v 40 stretnutiach play off pridal 12 bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies