NHL: Ani Doan nestarne, rozhodujúca je vášeň pre hru

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 13:17 • 2 min
NHL: Ani Doan nestarne, rozhodujúca je vášeň pre hru

GLENDALE - Nech je už táto sezóna akokoľvek "prejágrovaná", vysoký štandard si na scéne NHL udržiavajú aj ďalší hokejisti v pokročilom veku.

slovakia

left justify in out

Za jedného z nich smelo možno označiť Shana Doana, ktorý je s 25 gólmi najlepším strelcom Arizony a 43 bodov ho radí na tretiu priečku klubovej produktivity.

"Roky mu pribúdajú, ale hrá, akoby nestarol. Prežíva skvelú sezónu, udržiava sa v tempe, skóruje. Toľko gólov? Je neuveriteľné, čo dokazuje," vraví pre Edmonton Sun o svojom 39-ročnom zverencovi tréner Dave Tippett. Zatiaľ čo skvelí mladíci ligu okysličujú, Jaromír Jágr, Jarome Iginla či práve Shane Doan stále píšu svoje veľké príbehy na opačnom konci spektra. "Kľúčová pre týchto hráčov je ich vášeň pre hru. Doan miluje hokej a ukazuje to, či ide o tréning alebo zápas," podotýka Tippett.

Kanadský krídelník pritakáva, že láska k športu je kľúčom k dlhovekosti, ale pri porovnaní s Jágrom či Iginlom sa červená. "No títo dvaja sú budúci členovia Siene slávy, takže neviem, aký je ich kľúč... Asi ten, že sú naozaj, naozaj veľmi dobrí," smeje sa Doan a potvrdzuje: "Milujem hrať, milujem zápasy, je to zábava. Sme naozaj dobrá partia hráčov a užívame si to."

Dvojnásobný majster sveta, v minulosti dlhoročný reprezentant Kanady i jej kapitán, pripomína nevyhnutnú dôveru, ktorú klub do neho stále vkladá. Organizácii zostal oddaný a verný celú svoju kariéru, či už si spočiatku obliekal dres Winnipegu Jets, neskôr Phoenixu Coyotes a teraz Arizony Coyotes.

 

"Veľa chlapcov by ešte mohlo hrať, ale nedostali príležitosť. Mal som to šťastie, že mne sa to nestalo. Som za to naozaj vďačný," povedal Doan s 392 gólmi a 940 bodmi v kariére, ktorý 10. októbra oslávi štyridsiatku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies