NHL: Anderson perfektný v prvom zápase po zlej správe

NETKY.SK • 31 Október 2016, 12:05 • 2 min
NHL: Anderson perfektný v prvom zápase po zlej správe

EDMONTON - Mimoriadne emotívny zápas NHL odchytal v nedeľu brankár hokejistov Ottawy Craig Anderson. Do bránky senátorov sa postavil prvý raz od momentu, keď jeho manželke Nicholle diagnostikovali rakovinu.

slovakia

left justify in out

Diváci v konkurenčnom Edmontone odmenili potleskom už jeho nástup na ľad a ovácie mu pripravili aj po skončení kanadského zápasu, keď ho vyhlásili za prvú hviezdu. Zaslúžene, 35-ročný Američan pochytal všetkých 37 striel domácich Oilers a dosiahol druhý shutout za sebou, druhý v tejto sezóne, 35. v kariére. Pred tým ešte v utorok 25. októbra spustil roletu vo Vancouveri. Medzitým bol pri svojej manželke. Ottawčania v Edmontone zvíťazili 2:0.


"Patrí mu všetok obdiv. Vzhľadom na okolnosti podal fantastický výkon. Neviem si predstaviť, čo by som v jeho situácii prežíval. Asi by som sa s tým nedokázal tak vyrovnať," vystrúhal Andersonovi poklonu gólman Edmontonu Cam Talbot, ktorému patril honor druhej hviezdy duelu.


Po siréne Anderson pred bránkou len zvesil hlavu a zahľadel sa do ľadu, až potom začal prijímať gratulácie od spoluhráčov.


"Vďaka Andymu sme dosiahli výborný výsledok. Z tváre sa mu nedalo nič vyčítať, ale v očiach mal bolesť. Napriek tomu prišiel a inšpiroval nás k výhre. Veľa toho nenahovoril, bežná rutina, ale ukázal, že je naším lídrom," pridal svoj postreh kapitán Senators Erik Karlsson.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies