NHL: Američan Wheeler druhým kapitánom v histórii "nových" Jets

NETKY.SK • 2 September 2016, 09:32 • 2 min
NHL: Američan Wheeler druhým kapitánom v histórii "nových" Jets

WINNIPEG - Americký hokejista Blake Wheeler bude v novej sezóne kapitánom tímu zámorskej NHL Winnipeg Jets, v ktorom pôsobí aj slovenský útočník Marko Daňo. Wheeler, ktorý 31. augusta oslávil 26. rokov, zaujme miesto po Andrew Laddovi. Klub o menovaní nového kapitána informoval na svojej oficiálnej stránke.

slovakia

left justify in out

Wheeler prišiel do klubu v rámci hráčskej výmeny počas sezóny 2010/2011. Vtedy ešte klub pôsobil pod názvom Atlanta Trashers, ale od roku 2011 už sídli v kanadskom Winnipegu. V uplynulých dvoch ročníkoch bol asistentom kapitána Ladda, ktorý počas minulej sezóny odišiel do Chicaga a momentálne je už hráčom New Yorku Islanders.

 

Po jeho odchode sa kapitánom Jets stane Wheeler, ktorý bol v minulej sezóne najproduktívnejším hráčom tímu. Jeho asistentmi budú Dustin Byfuglien a Mark Scheifele. "Je to pre mňa veľká pocta a teším sa na líderskú pozíciu v tíme. V našej kabíne máme skvelú skupinu hráčov a nebude to iba o nás troch," uviedol Wheeler pre oficiálnu klubovú stránku. Tréner Paul Maurice považuje povýšenie Wheelera do pozície kapitána za správny krok. "Je len veľmi málo hráčov, ktorí dokážu ostatných nabudiť tak veľmi ako on," poznamenal Maurice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies