NHL: Alfredsson si ešte na jeden zápas oblečie dres Ottawy

NETKY.SK • 3 December 2014, 12:47 • 2 min
NHL: Alfredsson si ešte na jeden zápas oblečie dres Ottawy

OTTAWA - Švédsky hokejista Daniel Alfredsson si ešte raz oblečie dres klubu NHL Ottawa Senators. Stane sa tak vo štvrtok počas rozcvičky pred domácim zápasom tímu z kanadského hlavného mesta proti New Yorku Islanders.

slovakia

left justify in out

Alfredsson by mal vo štvrtok oznámiť aj ukončenie kariéry. Dlhoročný kapitán Senators a naposledy hráč Detroitu sa dlhšie rozhodoval o hokejovej budúcnosti a podľa všetkého zvolil odchod zo súťažného ľadu. Za miesto, kde bude informovať o svojom rozhodnutí, si vybral Ottawu, kde strávil prvých sedemnásť sezón v lige.

 

Vedenie Senators sa podarilo získať pre Alfredssona výnimku a bude sa môcť v drese a výstroji zúčastniť na predzápasovej rozcvičke priamo na ľade Canadian Tire Centra. Podľa pravidiel nemôže hráč bez zmluvy absolvovať s tímom zápasové akcie, NHL však tentoraz súhlasila s plánmi Senators. Ak by Ottawa nedostala výnimku, pravdepodobne by podpísala s Alfredssonom jednodňový kontrakt. Alfredsson hodí vo štvrtok aj úvodné buly súboja. Informácie zverejnil web CBC Sports. 

 

Štyridsaťjedenročný Alfredsson sa pôvodne chcel o budúcnosti rozhodnúť do začiatku prípravného kempu ešte v septembri. Situáciu mu však skomplikovali problémy s chrbtom, pre ktoré musel prerušiť tréningy. Alfredsson odohral v NHL celkovo 1246 stretnutí, v ktorých strelil 444 gólov a dosiahol 1157 bodov. V ostatnom ročníku nastúpil pre zranenia len 68-krát, jeho bilancia bola 18 gólov a 31 asistencií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies